Valeriu Stoica a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
1Comentariu
Valeriu Stoica a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
© Tion: Valeriu Stoica a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
O nouă personalitate a intrat de joi pe lista celor care au primit un titlu de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest. Fost ministru al Justiției, Valeriu Stoica se află din această săptămână pe această listă selectă.

Profesorul Valeriu Stoica, unul dintre cei mai apreciați specialiști români în dreptul civil din România, fost ministru al Justiției în perioada 1996 – 2000 și fost președinte al Partidului Național Liberal, s-a aflat joi la Timișoara. La propunerea Facultății de Drept, el a primit titlul de Doctor Honoris Causa Legum Scientiae al Universității de Vest Timișoara.

„Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Vest din Timișoara este pentru mine, fără îndoială, un semn de recunoaștere a ceea ce am făcut până acum în lumea dreptului. Nu de puține ori, cei care recunosc sunt mai virtuoși decât cei care sunt recunoscuți. Oricum, modestia ar trebui să ne indemne să nu acceptăm orice fel de recunoaștere. Astăzi, nu este vorba de orice fel de recunoaștere, ci de una care mă onorează, întrucât vine din partea unei instituții de elită. Prestigiul comunității academice a acestei universități, ca și cel al întregii comunități academice din Timișoara se asociază cu prestigiul unui oraș care a fost nu numai capitală de regat și de pașalâc, ci și a unei regiuni care, dincolo de multiculturalitatea ei exemplară, și-a păstrat identitatea românească. Spațiul de libertate intelectuală, clădit și perpetuat în Banat și în capitala sa, Timișoara, a făcut posibilă redeșteptarea sentimentului demnității naționale, într-un moment în care părea să fie definitiv pierdut. Din decembrie 1989 și până astăzi, cetățenii acestui oraș au asociat virtutea, libertatea și prosperitatea pentru a oferi întregii Românii un model adecvat împlinirii dorinței de recunoaștere. Iată de ce, fără a trece de hotarul modestiei, mă bucură decernarea acestui titlu”, a declarat Valeriu Stoica la Aula Magna a UVT, cu ocazia primirii titlului academic.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor