UVT, inclusa in cateva dintre cele mai importante topuri universitare

De M. Hoster
3Comentarii
UVT, inclusa in cateva dintre cele mai importante topuri universitare
© TION: UVT, inclusa in cateva dintre cele mai importante topuri universitare
Unversitatea de Vest din Timişoara face parte din topul instituţiilor de învățământ superior din România, fiind clasificată, alături de alte câteva universităţi româneşti. UVT a fost inclusă în câteva topuri internaţionale în cursul anului 2014.


Universitatea timişoreană a obținut poziționări în QS World University Rankings, University Ranking by Academic Performance (URAP), Ranking Web of Universities, 4 Intenational Colleges & Universities 2015 (4 ICU) și U-Multirank. În aceste clasamente, UVT a fost clasificată alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București.

„Cercul restrâns în care Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește subliniază statutul acesteia de principal pol de educație, cultură și cunoaștere. Putem spune, de asemenea, că ne aflăm în parteneriat la cel mai înalt nivel în România, iar concurența se duce pe plan internațional. Rezultatele care stau la baza realizării clasificărilor sunt în folosul întregii comunități academice, a studenților, cadrelor didactice și a mediului socio-economic”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

La stabilirea locului ocupat în aceste topuri se ţine cont de factori precum cercetarea științifică și rezultatele acesteia (articole cotate ISI, citări, etc.), calitatea actului educațional, prezența în viața comunității și imaginea angajatorilor asupra absolvenților.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor