Urmeaza noi demolari de garaje, proprietarii primesc 2.000 de euro ca sa renunte la constructii

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
12Comentarii
Urmeaza noi demolari de garaje, proprietarii primesc 2.000 de euro ca sa renunte la constructii
© TION: Urmeaza noi demolari de garaje, proprietarii primesc 2.000 de euro ca sa renunte la constructii
Reprezentanții Primăriei Timișoara se pregătesc să acorde noi despăgubiri pentru desființarea garajelor din zonele unde sunt prevăzute amenajări. În urma negocierilor s-a stabilit ca cei care dețin astfel de construcții să primească fiecare câte 2.000 de euro ca să renunțe la ele, vizaţi fiind proprietarii din zona străzilor Lidia – Luminii, din cartierul Soarelui. Autoritățile vor suporta de asemena și costurile cu demolarea garajelor.

Un nou proiect de hotărâre privind aprobarea plăţii de despăgubiri urmează să intre în atenţia consilierilor locali timişoreni, după ce în timpul verii au avut loc negocieri cu proprietarii garajelor edificate pe terenuri declarate ca fiind de interes public.

„S-a demarat procedura de negociere cu proprietarii garajelor care au înscrise în contract clauze de despăgubire, respectiv, cu acei proprietari ale căror garaje au fost edificate cu autorizație de construire şi care sunt situate pe amplasamentele pentru care a fost declarat interesul public local, pentru eliberarea acestor amplasamente şi desfiinţarea acestor garaje”, au explicat reprezentanţii primăriei.

S-a discutat despre desfiinţarea mai multor baterii de garaje din zona străzilor Lidia – Luminii, sau Mareşal Constantin Prezan – Martir Vasile Balmuş, cum se numesc ele astăzi.
Autorităţile locale au decis să acorde despăgubiri de 2.000 de euro per garaj, o astfel de propunere urmând să fie supusă la vot în consiliul local.

De asemenea, municipalitatea va suporta toate cheltuielile legate de emiterea autorizaţiei de demolare a garajelor pentru care s-a declarat intresul local, costurile cu desfiinţarea propriu-zisă, cu radierea construcțiilor din cartea funciară, transportul şi depozitarea materialelor rezultate în urma demolării.

Oficialii primăriei susţin că în contractele de concesiune se precizează că acestea pot fi reziliate unilateral sau încetează numai „în cazul care interesul local o impune, cu un preaviz de 60 de zile”.

Autorităţile locale spun că în cazul unora dintre contracte este prevăzută „plata unei despăgubiri juste”, pentru ca deţinătorii să renunţe la garaj în cazul în care „interesul naţional sau local o impune”, fiind recomandată calea instanţei de judecată dacă nu se ajunge la un acord. Cu aceştia au fost iniţiate discuţii şi nu toţi au acceptat oferta primăriei sau au dat curs invitaţiei la negocieri. Cei care nu au fost prezenţi urmează să fie invitaţi din nou la discuţii.

Găsiţi anexată lista proprietarilor şi a garajelor – 18 la număr, pentru care se vor acorda despăgubiri. Plăţile ar urma aşadar să fie în valoare totală de 36.000 de euro.

Aleşii locali au aprobat şi în primăvară plata de despăgubiri pentru desfiinţarea garajelor situate în zona Parcului Pădurice Giroc/Lidia și a străzilor Uranus și Vasile Balmuş, pentru lucrări de reabilitare și modernizare.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Demolarea garajelor continua la Timisoara. Unii proprietari primesc despagubiri, altii ba

Se pregatesc noi demolari de garaje. Proprietarii vor primi cate 2.000 de euro despagubire

 

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor