Se pregatesc noi demolari de garaje. Proprietarii vor primi cate 2.000 de euro despagubire

De A.S.
Reactualizat la:
23Comentarii
Se pregatesc noi demolari de garaje. Proprietarii vor primi cate 2.000 de euro despagubire
© TION: Se pregatesc noi demolari de garaje. Proprietarii vor primi cate 2.000 de euro despagubire
Zeci de proprietari de garaje din zona Parcului Pădurice Giroc din Timişoara, sau Lidia, după cum mai este el cunoscut, sunt obligaţi de autorităţile locale să renunţe la construcţiile pe care le deţin, pentru că primăria pregăteşte noi amenajări acolo. Deţinătorii vor primi fiecare câte 2.000 de euro despăgubire, iar municipalitatea va plăti şi demolarea ca să elibereze terenurile respective.

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de marţi un proiect de hotărâre prin care li se cere să aprobe acordarea de despăgubiri pentru garajele situate pe latura de est a Parcului Pădurice Giroc sau Lidia, de pe strada Uranus, şi din zona străzii Vasile Balmuş.

Terenurile respective au fost declarate ca fiind zone de interes public local printr-o hotărâre de consiliu din decembrie 2014, autorităţile locale având diverse planuri acolo: modernizarea străzii Uranus cu trotuare, piste de biciclete şi locuri de parcare, mai ales că primăria se pregăteşte să reamenajeze şi parcul de lângă, respectiv modernizarea zonei străzii Vasile Balmuş, unde sunt prevăzute şi lucrări la reţelele de apă-canal.

Reprezentanţii municipalităţii spun că a avut loc o negociere şi s-a stabilit să se plătească despăgubiri în valoare de 2.000 de euro per garaj.

Totodată, autorităţile au stabilit să suporte toate costurile cu emiterea autorizaţiei de demolare, să plătească pentru desfiinţarea construcţiilor şi radierea lor din Cartea Funciară.

„Pentru amplasamentul situat de-a lungul carosabilului pe strada Uranus, pe latura de est a Parcului Lidia (Pădurice Giroc) (…) au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 300, compusă din 69 de garaje, iar pentru garajele cu numerele: 21, 22, 24, 25, 26, 27, 29, 30,32, 35, 36, 40, 44, 46, 49, 53, 54, 57,60,62,63,65 sunt înscrise în contractele de concesiune acordarea de despăgubiri pentru proprietarii acestor garaje. Pentru amplasamentul situat în spațiul verde și alei din zona străzii Vasile Balmuș (…) au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 228, compusă din 5 garaje, iar pentru garajele cu numerele 2 şi 4 este înscrisă în contractele de concesiune acordarea de despăgubiri pentru proprietarii acestor garaje”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Oficialii primăriei au explicat că la emiterea autorizaţiilor de construire s-a impus condiţia ca amplasamentul să fie eliberat necondiţionat „în cazul în care terenul va fi revendicat de foştii proprietarii sau de consiliul local pentru lucrări de interes public”.

Contractele de concesiune pot fi reziliate unilateral sau pot înceta în cazul care interesul local o impune cu un preaviz de 60 de zile.

Autorităţile precizează însă şi că aceste contracte pot înceta „în cazul în care interesul naţional sau local o impune, prin denunţarea unilaterală de către concendent, cu plata unei despăgubiri juste şi prealabile în sarcina acestuia, în caz de dezacord fiind competentă instanţa de judecată”.

Proprietarii garajelor au fost invitaţi la negocieri şi li s-a propus suma de 2.000 de euro. Au venit la discuţii deţinătorii garajelor nr. 21, 24, 30, 32, 35, 36 şi 40 din Bateria nr. 300, respectiv cel din garajul nr. 4 – Bateria 228, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, care spun că, cu o singură excepţie, toţi au acceptat oferta. Ceilalţi vor fi din nou chemaţi la negocieri.

UPDATE. Proiectul de hotărâre privind acordarea de despăgubiri pentru garaje a fost aprobat de consilieri în forma propusă de Executivul Primăriei în plenul de marţi.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor