Upgrade My City a ajuns la cea de-a treia editie

De A. M. A.
2Comentarii
Upgrade My City a ajuns la cea de-a treia editie
© foto: Upgrade My City
Conferința Upgrade My City cu numărul trei se va concentra pe ce pași are de făcut Timișoara pentru a deveni Smart City.

Vineri, 9 noiembrie, de la ora 10.00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, începe cea de-a treia ediție a conferinței Upgrade My City, iar temele abordate în cadrul prezentărilor vor fi: „cum măsurăm orașul pentru a putea planifica și evalua evoluția? și cum putem crea ecosisteme din care să facă parte echipe din domenii diferite astfel încât activitatea acestora să aibă impact pe termen lung?”. Participarea este deschisă tuturor celor interesați de acest program și vor să se implice în dezvoltarea de proiecte pentru oraș.

Au fost invitați 16 specialiști din comunitate la această ediție, printre ei se numără Silviu Vert, Ambasador Date Deschise, Asociația Smart City, Oana Simionescu, președinte, Asociația Mojar, Loredana Gaita, arhitect, coordonator The Healing Grid, Resilience Lab Timișoara, Costin Bleotu, community manager, Code4Ro și mulți alții care au acceptat să își ofere experiența profesională pentru a susține dezvoltarea de proiecte pentru oraș.

„Upgrade My City este un program pentru oraș, care propune construirea unei viziuni și a unui plan de acțiune pe termen mediu și lung. Să devenim Smart City înseamnă mai mult decât să avem o infrastructură de IT dezvoltată. De fapt, înseamnă să avem capacitate proprie de a folosi tehnologia pentru a rezolva probleme, pentru a putea anticipa probleme, pentru a obține viteză de reacție. Pe lângă tehnologie, avem nevoie de echipe multidisciplinare în care fiecare știe ce are de făcut și cu cine poate interacționa pentru a dezvolta proiecte și programe în Timișoara. E vorba de inteligența colectivă care poate genera soluții pentru nevoi curente precum transport în comun eficient, soluții de mobilitate, conservare și valorificare patrimoniu, comunitate implicată, creșterea mediului antreprenorial. Timișoara are resurse și potențial, ceea ce face Upgrade My City este să le pună la un loc și să-i stimuleze pe cei implicați să colaboreze pe termen lung”, a spus Dan Bugariu, coordonatorul Upgrade My City.

Programul este următorul:

10:00 – 10:30 Primirea publicului
10:30 – 12:30 Cum măsurăm oraşul?
12:30 – 13:30 Pauză
13:30 – 15:30 Cum funcţionează ecosistemele? Partea I – (Antreprenoriat, Tech&Innovation, Cercetare)
15:30 – 16:00 Pauză
16:00 – 18:00 Cum sinergizează ecosistemele? Partea II – (Mobilitate, Locuire, Date, Rezilienţă)

Toți cei 16 invitați sunt prezentați pe platforma upgrademycity.ro, unde pot fi parcurse și cele 10 proiecte.

Upgrade My City este un program inițiat în 2016 de Asociația Smart City și Ordinul Arhitecților din România filiala Timiș. Până la a treia ediție, a devenit un program de sine stătător care se dezvoltă de la un an la altul, având în permanent cel puțin 20 de parteneri din comunitate. Activitatea programului poate fi urmărită pe pagina web www.upgrademycity.ro și pe pagina de Facebook Upgrade My City.

proiecte upgrade my city III speakeri upgrade my city III2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor