Universitatile din Timisoara, incluse intr-un top academic

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Universitatile din Timisoara, incluse intr-un top academic
© TION: Universitatile din Timisoara, incluse într-un top academic
Universitatea de Vest Timişoara și respectiv Universitatea Politehnica Timişoara au fost clasificate într-un nou top academic internaţional. Este vorba despre URAP – University Ranking by Academic Performance. URAP îşi propune dezvoltarea unui sistem de clasificare internațional pentru universități bazat pe performanțele academice determinate de calitatea și cantitatea publicațiilor științifice. La nivel național, UVT ocupă locul 6 în clasament, iar UPT, locul zece.

Topul URAP utilizează atât indicatori cantitativi (numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), cât și indicatori calitativi privind impactul cercetărilor științifice la nivel internațional. De asemenea, se iau în considerare colaborările științifice cu cercetători de peste graniță, calculat prin numărul articolelor publicate împreună cu omologi din străinătate.

„Topul demonstrează că producem material științific de calitate, munca specialiștilor din universitate fiind recunoscută la nivel internațional prin preluarea rezultatelor în lucrări din toată lumea. Cercetători din mai toate colțurile lumii apelează la ceea ce se lucrează în UVT, fiind un bun indicator că la noi în universitate calitatea este prioritară. Resursa umană și infrastructura de cercetare sunt doar două elemente care fac diferența. Dacă se investește în aceste două sectoare, vin și rezultatele”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și de impactul publicațiilor asupra altor cercetători.

În clasamentul naţional, în faţa UVT se mai află Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai Cluj, Universitatea din Bucureşti, respectiv Universitatea Carol Davila de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

În topul mondial Universitatea de Vest Timişoara ocupă locul 1147, iar Universitatea Politehnica Timişoara, locul 1517.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor