Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest din Timisoara sunt in topul national al transparentei

De M. Hoster
Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest din Timisoara sunt in topul national al transparentei
© TION: Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest din Timisoara sunt in topul national al transparentei
Spre deosebire de alte universităţi româneşti, cele din Timişoara par să dea dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte activitatea depusă. Într-un studiu realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, în cadrul proiectului Coaliția pentru Universități Curate al Societăţii Academice din România şi care analizează paginile web ale instituţiilor, Universitatea Politehnica Timişoara este pe primul loc în topul transparenţei, la egalitate de puncte cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. Universitatea de Vest este pe locul doi.


Evaluarea universităților se face prin verificarea paginilor web, trimitere de cereri în baza Legii 544 și efectuarea de vizite de studiu în universități. Rezultatele prezentate de Vlad Cherecheş, vicepreşedintele ANOSR şi conducătorul Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara prezintă o concluzie importantă: universitățile publice trebuie să fie mai transparente!

Aceasta este principala concluzie a raportului „Ce ne spun și ce ascund paginile web ale universităților din România”. Conform acestuia, principalele aspecte pe care universitățile publice nu le afișează pe paginile web sunt procesele verbale ale întrunirilor structurilor de conducere, rezultatele evaluării cadrelor didactice de către studenți, cereri de oferte și anunțuri referitoare la achiziții și hotărârile la zi ale structurilor de conducere. Universitățile stau cel mai bine la publicarea Cartei Universitare, anunțarea granturilor și mobilităților studențești, publicarea taxelor de studiu și anunțarea de concursuri pentru posturi vacante / locuri de muncă în cadrul universității.

Cele mai transparente universități, conform studiului realizat, sunt: Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, ambele pe primul loc; Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș; Universitatea din Craiova; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !