Universitatea de Vest Timisoara a fost premiata de masoni si de Academia Romana

De M. Hoster
3Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara a fost premiata de masoni si de Academia Romana
© TION: Marea Lojă Naţională din România – MLNR
Recunoaştere pentru doi dintre profesorii Universităţii de Vest Timişoara. Două din cele șapte premii oferite de către Marea Lojă Naţională din România – MLNR și Academia Română în cadrul Galei premiilor MLNR 2015 au revenit UVT.


Ajunsă la ediția a cincea, Gala Premiilor M.L.N.R. promovează și recompensează spiritul creator, inovator și inventiv al poporului român în domenii vitale. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Academia Română și mediul academic.

În cadrul festivității organizate la Ateneul Român au fost acordate șapte premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru excelență în domenii de referință. Cele două distincții obținute de UVT sunt: Premiul Eugeniu Carada pentru Economie – acordat prof. univ. dr. Silviu Cerna și Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT – acordat prof. univ. dr. Dana Petcu.

Evenimentul, organizat pe 21 iunie, este considerat de inițiatori „o sărbătoare anuală a minților strălucite și a talentului românesc” și se bucură nu numai de sprijinul Academiei Române, ci și a Universităților de renume din țară. În total, au fost acordate 7 premii.

Dana Petcu a fost premiată pentru grupul de lucrări „Cloud/Multi-Cloud Computing”. Autoarea este profesor la Departamentul de Informatică al UVT și directorul unui spin-off de cercetare. Dana Petcu este un prolific cercetător în domeniul calcului distribuit și, în special, calcului bazat pe cloud. În ultimii zece ani a realizat peste 180 de lucrări și s-a implicat în peste 50 de proiecte de cercetare, dintre care 12 în coordonare.

Silviu Cerna a fost premiat pentru lucrarea „Politica Monetară”, Editura Academiei Române, 2014. Silviu Cerna este economist, doctor în Economie, specializare în Finanțe, prof. universitar, conducător științific de doctorat, fost decan și șef de catedră, fost membru al Consiliului de Administrație al BNR. Este autor al unui număr de 12 cărți și tratate și al unui număr de peste 250 de studii și articole științifice privind sistemul monetar, politica monetară și stabilitatea financiară.

„Cea mai de preț resursă a unei universități este cea umană, iar instituția pe care o reprezint se bucură de specialiști de prim rang, cu un statut special în rândul profesioniștilor de pe plan național și internațional. Rezultatele colegilor noștri, precum cele ale doamnei Dana Petcu și a domnului Silviu Cerna, reușesc să pună Universitatea, Timișoara și țara pe harta cercetării mondiale. Mai mult decât atât, avem specialiști români pe care am reușit să-i aducem în țară, plecați fiind în Europa, SUA sau Japonia. Acum, ei lucrează alături de noi și produc rezultate remarcabile”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor