Unde sunt frezele de zapada cumparate de Primaria Timisoara cu 2.000 de lei bucata acum 5 ani

De Roxana Deaconescu
19Comentarii
Unde sunt frezele de zapada cumparate de Primaria Timisoara cu 2.000 de lei bucata acum 5 ani
© Tion: Unde sunt frezele de zapada cumparate de Primaria Timisoara cu 2.000 de lei bucata acum 5 ani
Au trecut cinci ani de când reprezentanții Primăriei Timișoara se lăudau cu 40 de freze de zăpadă moderne, a câte 2.000 de lei bucata, cumpărate pentru deszăpezirea trotuarelor din Timișoara. Vă întrebați dacă le-a mai folosit cineva de atunci? Și noi ne-am întrebat, așa că am aflat unde a ajuns fiecare utilaj și cine verifică dacă aceste freze sunt folosite.

Aproape 80.000 de lei a cheltuit municipalitatea la începutul anului 2013 pentru achiziția a 40 de freze de zăpadă. Utilajele de deszăpezire au fost prezentate de Nicolae Robu, care numai ce ocupase fotoliul de primar, în Sala de consiliu a instituției de pe C.D. Loga. Edilul-șef anunța atunci că frezele vor putea fi folosite pe bază de programare, dar s-a decis apoi ca ele să fie date în grija consiliilor de cartiere. Zis și făcut.

18 dintre cele 40 de freze au ajuns la consiliile consultative de cartiere, iar restul de 22 au mers la diverse instituții aflate în subordinea primăriei.

„Aceste freze au fost predate în baza unui proces-verbal de predare-primire, prin care cei care le-au primit cu titlu gratuit pentru folosire sunt obligați să le utilizeze conform destinației acestora, în conformitate cu Manualul de operare și a instrucțiunilor comunicate în ședința de instruire din data de 16 ianuarie 2013. De asemenea, beneficiarii sunt obligați să suporte toate cheltuielile pentru funcționarea și mentenanța frezelor, respectiv benzină, reparații în caz de nevoie”, se arată într-un răspuns oferit de cei din primărie către Tion.ro.

Am vrut să aflăm și cine este persoana din primărie care verifică în ce stare sunt utilajele de deszăpezire cumpărate în urmă cu cinci ani cu aproape 2.000 de lei bucata, dar nu ni s-a oferit niciun nume, ceea ce ne duce cu gândul la o concluzie foarte clară: nimeni din primărie nu s-a mai interesat de frezele de zăpadă cu care municipalitatea se mândrea din cale afară în 2013.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, 18 freze de zăpadă au fost predate următoarelor persoane: Ion Popa – președinte CCC Aradului, Ioan Bolog – președinte CCC Mehala, Constantin Pintilie – președinte CCC Ronaț, Gheorghe Stăiculescu – președinte CCC Blașcovici, Elena Ivan – președinte CCC Șagului, Mircea Nicolae Suru – președinte CCC Martirilor, Ovidiu Radu Tănasie – președinte CCC Ciarda, Petru Traiconi – președinte CCC Ghiroda, Gheorghe Dulgheru – președinte CCC Tipografilor, Vasile Prelucan – președinte CCC Iosefin Dâmbovița, Pavel Bunei – președinte CCC Cetate, Dumitru Josan – președinte CCC I. Ionescu, Inge Khron (n.r. Kron) – președinte CCC Steaua, Dorel Bolduș – președinte CCC Medicinei, Mitică Ioviță – președinte CCC Freidorf, Ioan Olaru – președinte CCC Plopi, Constantin Savulov – președinte CCC Fabric și Mihai Furgi – președinte CCC Soarelui.

Alte 22 de utilaje de deszăpezire pentru trotuare au ajuns la mai multe instituții aflate în subordinea primăriei, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Pedagogic Carmen Sylva, Liceul Tehnic Emanuil Ungureanu, Școala Gimnazială nr. 24, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic Azur, Spitalul Victor Babeș, Colegiul Silvic Casa Verde, Liceul Teoretic W. Shakespeare, Liceul Grigore Moisil, Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul Clinic de Urgențe pt. Copii Louis Țurcanu, Școala Gimnazială nr. 13, Centrul Pentru Voi, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 12, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Liceul Waldorf, Complexul Sportiv Bega – Bazinul de Înot – Circumvalațiunii, Sala Olimpia, Grup Școlar Industrial de Transporturi Auto.

Articole pe aceeași temă:

Chiar dacă fiecare consiliu consultativ de cartier din Timişoara a primit de la primărie câte o freză pentru deszăpezirea trotuarelor, mulţi cetăţeni optează în continuare pentru metoda „clasică”: îşi curăţă zăpada din faţa casei cu lopata. Unii încă nu ştiu despre existenţa maşinilor care aruncă om...
Preşedinţii consiliilor consultative de cartier din Timişoara au fost chemaţi miercuri la primărie ca să participe la un instructaj pentru folosirea frezelor de deszăpezire pe care urmează să le primească pentru curăţarea trotuarelor. Unii au cerut să primească câte două freze, nu una, cum au anunţa...
Timisorenii primesc freze pentru deszapezire
Pentru că suntem de-abia la mijlocul iernii și n-am scăpat de ninsori, edilii Timișoarei s-au gândit să le facă viața mai ușoară locuitorilor urbei și să-i scutească de curățat trotuarele de zăpada cu lopata: municipalitatea a cumpărat 40 de freze de deszăpezire. Jumătate dintre ele vor ajunge la co...

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor