Unda verde pentru viitorul pasaj subteran din zona Michelangelo

De A. Strugariu
12Comentarii
Unda verde pentru viitorul pasaj subteran din zona Michelangelo
Unda verde pentru viitorul pasaj subteran din zona Michelangelo
În această primăvară, în următoarele săptămâni, vor începe în sfârşit lucrările la Complexul Rutier Michelangelo. Va fi reabilitat Podul Michelangelo şi va fi realizat în pasaj rutier subteran în zonă. Avem oficial şi constructor: nu au fost contestaţii la licitaţia organizată de Primăria Timişoara pentru execuţie.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, vineri, că perioada de depunere a contestaţiilor s-a încheiat. „O veste foarte bună. S-a încheiat perioada de depunere a cont pentru proiectul Michelangelo. Nu s-a depus nicio contestaţie, prin urmare, chiar acum am semnat contractul de execuţie a lucrării. Asta înseamnă că în perioada imediat următoare se va pregăti amenajarea de şantier şi în decurs de câteva săptămâni vor începe lucrările efective. Este un proiect major pentru Timişoara”, a declarat primarul Nicolae Robu.

De lucrări se vor ocupa CCCF – Drumuri şi Poduri Timişoara şi societatea Drumuri Municipale, potrivit autorităţilor locale. Valoarea la care s-a câştigat licitaţia este de aproape 40 de milioane de lei, a afirmat Robu.

Complexul Rutier Michelangelo este un proiect pe fonduri europene. Proiectul cuprinde practic două lucrări majore: va fi reabilitat Podul Michelangelo şi va fi construit un pasaj rutier subteran pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan. Lucrările trebuie finalizate în decurs de un an şi jumătate, spune primarul.

Pentru a nu se bloca oraşul, şoferii vor avea la dispoziţie un traseu alternativ. Se intenţionează extinderea bulevardului Sudului de la intersecţia cu bulevardul Dr. Iosif Bulbuca până la strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu în ideea de a crea un traseu alternativ până pe strada Pestalozzi pe axa sud-nord.

„Până la începerea efectivă a lucrărilor se va încheia amenajarea acelei căi rutiere alternative pentru o mai bună descărcare alternativă a traficului pe axa sud-nord”, a adăugat Robu.

În ceea ce priveşte proiectul Michelangelo 2, care prevede reabilitarea străzii Cluj, lărgirea la trei benzi de circulaţie a străzilor Negoiu şi FC Ripensia, precum şi realizarea unor pasarele pietonale din sticlă pe strada Cluj şi pe Aleea Ripensia, pentru acest proiect încă nu a fost semnat contractul de finanţare.

Cât despre proiectul pe fonduri europene pentru lucrările de reabilitare a malurilor canalului Bega, în prezent este în derulare cea de-a doua licitaţie, la fel ca şi în cazul proiectului privind reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al oraşului, unde nu s-a calificat nimeni la prima licitaţie organizată de primărie.

Avem constructor pentru viitorul pasaj subteran din zona Michelangelo

Se reabiliteaza Podul Michelangelo si vom avea pasaj subteran in zona12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor