Se reabiliteaza Podul Michelangelo si vom avea pasaj subteran in zona

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Se reabiliteaza Podul Michelangelo si vom avea pasaj subteran in zona
Zona Michelangelo din Timişoara va fi transformată complet în următorii doi ani. Va fi realizat un pasaj subteran pe care se va putea circula pe relaţia bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu şi va fi reabilitat Podul Michelangelo. Primăria va amenaja în zonă un complex rutier pe fonduri europene.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, miercuri, că, la sfârşitul anului trecut, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Gheorghe Ciuhandu au semnat contractul de finanţare pentru amenajarea unui complex rutier în zona Michelangelo. Este vorba de un proiect pe fonduri europene de aproape 70 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 98 la sută, iar cea a Primăriei Timişoara de 2%, potrivit autorităţilor locale.

Proiectul vizează construirea unui pasaj subteran pe relaţia bulevardul Vasile Pârvan – strada Corneliu Coposu şi reabilitarea Podului Michelangelo.

„Separarea fluxurilor N/S – E/V se va realiza printr-un pasaj subteran pe strada Vasile Pârvan cu lungimea de 583 metri, din care 111 metri reprezintă zona acoperită a pasajului. Proiectul se desfăşoară între intersecţia B-dul Vasile Pârvan cu străzile Traian Lalescu şi strada Delfinului şi are o lungime de 885 m. Gabaritul de circulaţie în pasaj va fi de 5 metri”, explică reprezentanţii municipalităţii.

Pentru a rezolva circulaţia maşinilor pentru celelalte relaţii existente se vor construi bretele de racordare cu străzile adiacente. Aceste bretele vor fi formate din două benzi de circulaţie pe sens, de 3,5 metri lăţime. Partea carosabilă va fi încadrată de zonă verde şi trotuare, care vor păstra configuraţia existentă în zonele adiacente.

Totodată, proiectul cuprinde şi lărgirea bulevardului Michelangelo pe un tronson.

„Zona giraţiei existente a fost regândită şi reorganizată astfel încât să permită o mai bună circulaţie şi selectare a vehiculelor pe direcţiile dorite. S-a prevăzut realizarea unei lărgiri în partea dreaptă a bulevardului Michelangelo, prin realizarea a patru benzi de circulaţie pentru preselectarea accesului în intersecţie. Toate accesele dispun de benzi dedicate virajelor la stânga. Virajele la dreapta sunt scoase de sub semafor şi se execută prin bretele delimitate de insule de dirijare a circulaţiei”, mai explică oficialii Primăriei Timişoara.

Perioada de amenajare a complexului rutier Michelangelo este de 18 luni.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor