Un titlu de cetatean de onoare al Timisoarei pentru fiecare asociatie de revolutionari

De A.S.
3Comentarii
Un titlu de cetatean de onoare al Timisoarei pentru fiecare asociatie de revolutionari
Aceasta este propunerea pe care le-o face primarul Timişoarei, Nicolae Robu, revoluţionarilor, după ce mai multe persoane din rândul acestora au reclamat, la 24 de ani de la Revoluţie, faptul că nu s-au bucurat de astfel de distincţii. Robu aşteaptă ca fiecare asociaţie de revoluţionari să-şi desemneze un reprezentant căruia primăria să-i confere titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei, dacă propunerile vor fi agreate de consiliul local.

„Le-am făcut o promisiune revoluţionarilor, şi anume că la anul, când se împlinesc 25 de ani de la Revoluţie, vom acorda titlul de cetăţean de onoare pentru un număr de revoluţionari pe care îl vom conveni. În orice caz, cel puţin unul pentru fiecare dintre asociaţiile de revoluţionari. Cine să fie persoanele care să primească acest titlu urmează să stabilească asociaţiile de revoluţionari. Fiecare asociaţie trebuie să se pronunţe în privinţa membrilor săi. Cred că aşa este corect şi aşa ar fi cel mai potrivit să procedăm. Eu cred că revoluţionarii sunt oameni care vor şti să gestioneze acest subiect”, a anunţat, marţi, primarul Timişoarei.

Robu i-a asigurat pe revoluţionari că se va implica şi în problema indemnizaţiilor, chiar dacă nu este o chestiune care ţine de autoritatea locală.

„În ceea ce priveşte drepturile de care ei s-au bucurat până acum şi care temporar au fost suspendate, eu cred că s-ar putea ieşi din acest blocaj şi personal voi face propuneri în acest sens. Pe de o parte, făcând o etapizare, ţinând seama de etapa în care diverse persoane s-au implicat în Revoluţie, şi stabilindu-le statutul în acord şi cu asta, şi pe de altă parte cred că trebuie să se asigure plata acestor drepturi pe localităţi. Atunci când într-o localitate lucrurile s-au clarificat, se vede că s-a ajuns la un număr de revoluţionari care se încadrează în limitele plauzibilităţii şi ale bunului-simţ, şi când există dovezile clare că acele persoane chiar au merite de revoluţionari, atunci trebuie să li se confere şi drepturile. Nu cred că trebuie să aştepte revoluţionarii din Timişoara să se clarifice situaţia în comuna X de nu ştiu unde… Nu este în regulă şi nu este în regulă să ţinem în blocaj toată ţara. Se poate face un amendament”, a mai declarat, marţi, edilul.

Primarul Timişoarei crede că luptătorii din Revoluţie ar trebui să se bucure în continuare de drepturile care le-au fost conferite prin lege, dar că nu ar mai trebui să apară noi revoluţionari la mai bine de două decenii de la evenimentele din Decembrie 1989.

„În Timişoara nu cred că e cazul să apară noi revoluţionari. Eu cred că niciunde nu e cazul să mai apară noi revoluţionari. Cred că în Timişoara numărul acesta de 200 şi ceva, în orice caz, mai puţin de 300 de revoluţionari, este un număr de bun-simţ, plauzibil. Nu mie se pare plauzibil ca într-o comună să fi fost peste 1.000 de revoluţionari în schimb. Şi cred că ce trebuie să se întâmple este ca şi în alte părţi să se restrângă numărul de revoluţionari pe bază de verificări făcute foarte temeinic, să rămână cu acest statut doar cei care într-adevăr merită asta”, a conchis Robu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor