Un proiect pe bani europeni ofera tinerilor finantare pentru afaceri noi

De M. Hoster
Un proiect pe bani europeni ofera tinerilor finantare pentru afaceri noi
Cum poate un tânăr de 18 ani să primească până la 25.000 de euro pentru a dezvolta o afacere? Desigur nu la bancă, acolo unde poţi obţine orice numai un credit nu, poate de la părinţi sau bunici, dar mai este şi varianta fondurilor europene! Desigur, asta dacă îndeplineşti anumite criterii.


Antreprenorii din zonele de vest şi nord-vest ale României pot accesa un program finanţat din fonduri europene prin care se stimulează spiritul antreprenorial, chiar se acordă şi susţinere financiară pentru deschiderea unei afaceri. Intitulat „Start pentru Tinerii Antreprenori”, programul prevede participarea, într-o primă etapă, a 500 de tineri la cursuri antreprenoriale. Dintre aceştia, cel puţin 250 trebuie să aibă vârsta între 18 şi 25 de ani. De fapt, această categorie de vârstă este şi principalul target al iniţiatorilor programului. De asemenea, vizate sunt şi femeile, din cele 500 de participanţi 250 trebuie să fie femei.

”Potul” cel mare vine la final, mai precis va fi un concurs de proiecte de business, iar acestea vor primi finanţări, subvenţii, care pot ajunge până la 25.000 de euro. Din nou, se vor respecta aceleaşi condiţii de acordare (vârstă, sex) ca şi la cursurile de antreprenoriat.

„Într-o primă fază participanţii vor parcurge un curs de antreprenoriat, vor învăţa ce înseamnă o afacere, cum se conduce, contabilitate. La final vor primi o diplomă, urmând să fie examinaţi de un inspector de la CNFPA (Consiliul Naţional pentru Formare Profesională şi Academică). Ulterior, va fi organizat un concurs de proiecte. Un număr de 50 de proiecte vor fi selecţionate pentru a primi subvenţii pentru dezvoltarea unei activităţi. Iar suma acordată va ajunge până la 25.000 de euro. Condiţiile impun ca jumătate dintre proiecte să fie acordate celor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, iar jumătate dintre cele 50 de proiecte să fie femei”, ne-a declarat Marian Dumitrescu, manager al programului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !