Un parc capodopera peisagistica din Timisoara intra in sfarsit in reabilitare. Vom avea dale solare in Alpinet

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Un parc capodopera peisagistica din Timisoara intra in sfarsit in reabilitare. Vom avea dale solare in Alpinet
© Tion: Un parc capodopera peisagistica din Timisoara intra in sfarsit in reabilitare
Deși ar fi trebuit să fie reabilitat cu fonduri europene, banii n-au mai ajuns la Timișoara pentru Parcul Alpinet, așa că reprezentanții primăriei îl vor moderniza cu forțe proprii. În Alpinet vom avea arbori noi, un loc de joacă, alei noi, bănci noi, irigare automatizată și dale solare, în urma unor investiții în valoare de 1,5 milioane de lei.

În aproximativ șase luni de la începerea lucrărilor, Parcul Alpinet, o capodoperă peisagistică a Timișoarei, va arăta ca nou. Reprezentanții primăriei au finalizat documentația necesară pentru lansarea licitației, anunță primarul Nicolae Robu.

„Au fost transmise documentațiile pentru lansarea licitației pentru refacerea parcului Alpinet. Documentația a fost, în sfârșit, finalizată. Se vor reface aleile, se va monta mobilier urban nou, se vor face plantări de noi arbori, reabilitarea locului de joacă, irigare sistematizată. Valoarea estimată este de 1,5 milioane de lei, iar durata de execuție este de 6 luni”, ne-a declarat edilul-șef.

Ce fel de lucrări erau prevăzute în Parcul Alpinet? Completarea vegetaţiei existente, gazonarea suprafeţelor verzi, refacerea reţelei de alei pietonale din pavele din beton, recondiţionarea şi completarea mobilierului urban, completarea sistemului de iluminat clasic cu „dale decorative fotovoltaice”, instalarea unui sistem de irigare automatizat.

Pe lângă plantarea unui număr de peste 100 de noi arbori, arbuşti şi plante perene, în proiect erau prevăzute 56 de dale decorative solare, achiziţionarea şi montarea unui număr de 34 de noi bănci şi 32 de coşuri de gunoi.

Parcul Alpinet este situat pe malul stâng al canalului Bega, fiind unul dintre parcurile tinere ale orașului, amenajat în secolul XX.

„Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale municipiului Timişoara. Iniţial, el se numea «Arboretum» şi a fost creat în anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei întâlniri a horticultorilor din România (…) Diverse specii alpine şi subalpine – de aici şi numele de azi – au fost aduse, îngrijite şi aclimatizate, nu numai din România, ci şi din alte locuri”, amintesc reprezentanţii municipalităţii.

Articole pe aceeași temă:

Modernizarea Parcului Alpinet cu dale solare mai asteapta. Poate la anul…13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor