Un nou curs de pregatire la CCIAT, in domeniul accesarii fondurilor europene

De T. Ex.
Un nou curs de pregatire la CCIAT, in domeniul accesarii fondurilor europene
© Un nou curs de pregatire la CCIAT, in domeniul accesarii fondurilor europene (foto: arhiva)
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara va susţine în această perioadă un nou curs de pregătire profesională. Domeniul vizat este obţinerea diplomei în domeniul accesării fondurilor europene.

Lansarea primelor măsuri de finanțare din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aduce o serie de elemente și soluții inovative care vor asigura o gestionare eficientă și transparentă a fondurilor europene și totodată va facilita accesul la finanțare. Această facilitare este asigurată prin scurtarea perioadelor de evaluare și selecție a proiectelor, dar și prin simplificarea procedurilor și mecanismelor utile pentru potențialii beneficiari.

CCIAT vine în sprijinul celor interesați cu programe de formare profesională privind accesarea fondurilor europene. Astfel, în perioada 15 -19 februarie, de luni până vineri, între orele 16 și 20, la Centrul Regional de Afaceri, CCIAT organizează cursul „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europeană.”

Certificatele obținute la absolvirea acestui curs au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

De asemenea, cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări şi se adresează instituțiilor și companiilor private care doresc dezvoltare cu propriile forțe prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă, respectiv membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor obține competențe / abilități specifice, pentru un proiect de succes.

Cursul acoperă tematica necesară pentru scrierea unei cereri de finanțare și implementare a proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finanțării: programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției; pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; modul de completare a unei cereri de finanțare; accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar cursul dă posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul și obiectivele firmei aplicante.

Traineri cu experiență în domeniu vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 104, tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: anamaria.luca87@yahoo.ro, Ana Maria Luca – consultant cameral.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor