Un nou an, alte proiecte: doua stadioane noi in plan, in 2015, la Timisoara!

De A.S.
Reactualizat la:
24Comentarii
Un nou an, alte proiecte: doua stadioane noi in plan, in 2015, la Timisoara!
© Foto: arhiva
Sportul rămâne o prioritate şi în 2015. Nu unul, ci două stadioane noi au în plan autorităţile la Timişoara. Dacă primarul Nicolae Robu a anunţat zilele trecute că printre proiectele pe care vrea să le înceapă municipalitatea în 2015 se numără şi construirea unui nou stadion la CFR, reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş anunţă demersuri pentru o nouă arenă pe amplasamentul actualului Stadion Dan Păltinişanu sau pe Calea Torontalului, prin Compania Naţională de Investiţii.

Un proiect care va începe anul acesta, susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este construirea unui nou stadion, cu 5.000 de locuri, în Campusul Sportiv CFR. Investiţia ar urma să fie realizată cu bani de la bugetul local, din spusele edilului.

„Neputând rezolva problema cu CFR, am recurs la această soluție. Din tot terenul care este acolo, din care o parte este ocupat de construcții ale CFR – tribune, vestiare, suprafață de joc, o altă parte este liberă. Acum facem dezmembrarea, primăria fiind proprietară pe tot terenul. Pe parcela care nu are construcții vom construi acest nou stadion. Vechiul stadion al CFR rămâne, pentru că nu ne putem atinge dacă nu ne înțelegem cu ei… Este loc lângă și pentru un nou stadion. Primăria este proprietară pe tot terenul, iar CFR este proprietară pe construcții, asta însemnând inclusiv suprafaţa de joc”, a explicat zilele trecute Robu.

Şi reprezentanţii CJT au anunţat, la finele anului trecut, construirea unui nou stadion, cu 35.000 de locuri, şi a unei săli multifuncţionale cu 12.000-15.000 de locuri, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

„Ca şi variante pentru realizarea acestei investiţii ar fi locaţia actualului Stadion Dan Păltinişanu sau pe Calea Torontalului, unde la ora asta are activitate Aviaţia Utilitară (…) Cei de la Compania Naţională de Investiţii vor să sprijine investiţia, dar noi ne asumăm anumite obligaţii pentru proiect. Suma estimativă pentru proiect este de aproximativ 85 de milioane de euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii. Consiliul judeţean pune terenul la dispoziţie, utilităţi şi alte studii necesare”, afirma vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra.

Despre construirea unui stadion de anvergură, cu 40.000 de locuri, a vorbit, în ultimii ani, şi Robu, care anunţa, la începutul anului 2013, şi un concurs de soluţii pentru proiectarea unui complex sportiv care să cuprindă o astfel de arenă.

În toamna anului trecut, primarul Timişoarei a explicat că s-a renunţat la concursul de soluţii, pentru că lucrurile băteau pasul pe loc, dar nu şi la plan.

„Banii pentru construcţie rămâne să îi căutăm fie pe programele europene, dacă va fi eligibil aşa ceva, fie pe formule mixte, inclusiv parteneriat public-privat. Sunt deschis la orice variantă de finanţare (…) Dacă facem un stadion – şi îl vom face până la urmă – el trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Nu se construiesc stadioane toată ziua… Locaţia o avem, este tot în acea zonă a Stadionului „Dan Păltinişanu” unde a fost cândva terenul de rugby, acum este în paragină, terenul este al municipalităţii şi în acea zonă am putea să construim noul stadion, luând din terenurile de antrenament, din împrejurimi, şi să păstrăm Stadionul „Dan Păltinişanu” încă un număr de ani în paralel, putând fi folosit şi pentru rugby apoi”, declara Robu în septembrie 2014.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor