Un milion de stele lumineaza viata nevoiasilor timiseni

De Delia S. Barbu
Un milion de stele lumineaza viata nevoiasilor timiseni
Tu ce ai da unei familii sărace: pâine, lapte, zahăr? Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara a oferit timişorenilor, sâmbătă seara, şansa de a ajuta familii nevoiaşe din vestul ţării. În Piaţa Unirii s-au aprins Un milion de stele.

O acţiune desfăşurată simultan în 30 de oraşe din România şi mai multe ţări europene a avut loc sâmbătă seara în Piaţa Unirii din Timişoara.

Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara a organizat evenimentul „Un milion de stele”, acţiune în cadrul căreia timişorenii au putut dona bani pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe. Statisticile arată că peste 5 milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei!

În faţa Domului Catolic din Piaţa Unirii s-au aprins zeci de lumini ca simbol al solidarităţii şi al aducerii luminii pentru cei aflaţi în probleme. „Am fost plăcut impresionaţi de faptul că cei care au trecut prin Piaţa Unirii în această după-amiază au fost atenţi la acţiunea noastră şi au donat bani. Toţi cei care mai doresc să contribuie la acţiunea noastră pot dona 2 euro printr-un SMS la numărul 859.

Caritas intenţionează să ajute în urma acestei acţiuni 300 de familii nevoiaşe din întreaga ţară. Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara are în prezent 100 de beneficiari, persoane îngrijite la domiciliu în Timişoara, 80 de beneficiari ai adăpostului de noapte, 12 femei victime ale violenţei domestice şi alte 100 de persoane înscrise la cantina socială”, a precizat Corina Micşa, secretar al Federaţiei Caritas Timişoara.

Prin campania ”Un milion de stele”, organizaţiile Caritas din România s-au asociat din 2009, acţiunilor similare organizate în întreaga Europă, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !