Un doctorand al Universitatii Politehnica Timisoara vrea sa imbunatateasca motoarele autovehiculelor

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
9Comentarii
Un doctorand al Universitatii Politehnica Timisoara vrea sa imbunatateasca motoarele autovehiculelor
În cadrul Universităţii Politehnica Timişoara activează mai mulţi specialişti recunoscuţi pentru activitatea de cercetare în diferite domenii. Printre aceştiase numără şi inginerul Corneliu Birtok Băneasă, unul dintre cei mai premiați tineri cercetători la nivel internațional, cu activitate relevantă inclusiv în mediul privat, doctorand al Universității Politehnica Timișoara.


Tânărul inventator Corneliu Birtok Băneasă lucrează în acest moment la elaborarea unui dispozitiv care va „salva” o mare parte din puterea motorului autoturismelor, mai ales pe timp de iarnă. „Deflectorul termic integrat” va fi parte a tezei sale de doctorat. Acest dispozitiv se aplică pe traseul de admisie al aerului la motorul autovehiculelor, dovedindu-și eficiența pe timp de vară, când motoarele pierd aproximativ 20% din putere din cauza căldurii. „Deflectorul termic integrat” i-a adus lui Corneliu Birtok Băneasă numeroase aprecieri, ultima recunoaștere a eficienței dispozitivului fiind medalia de aur obținută, în noiembrie 2015, la Salonul Internațional de Inventică Innova Bruxelles. În cadrul Innova, tot pentru acest dispozitiv, inginerul a obținut premiul special al delegației Thailandei.

„Dispozitivul este o invenție ce a fost testată în practică în anul 2010, fiind implementată pentru prima dată pe autoturisme și pe autobuzele unei companii de transport local din Alba Iulia. Deflectorul termic integrat nu este însă limitat doar la industria auto, ci poate fi aplicat și în construcții. Bineînțeles, cercetările se pot extinde și se pot diversifica din punct de vedere al utilității acestuia”, a declarat inginer Corneliu Birtok Băneasă.

În 2016, în paralel cu activitățile de cercetare derulate pentru teza de doctorat, Corneliu Birtok Băneasă îşi propune să participe la numeroase saloane de inventică, la expoziții sau conferințe tematice. De asemenea, inginerul doreşte să deruleze numeroase programe pentru elevi şi pentru descoperirea mai multor talente.
Începând cu anul 2008, Corneliu Birtok Băneasă a obținut la saloane internaționale de inventică 26 de medalii de aur, șase medalii de argint, două medalii de bronz și 22 de premii speciale. Participarea doctorandului UPT la toate saloanele internaționale a avut loc după o selecție organizată de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor