Un cabinet din cadrul Centrului Speranta a fost complet dotat prin efortul Rotary Cetate

De M. Hoster
2Comentarii
Un cabinet din cadrul Centrului Speranta a fost complet dotat prin efortul Rotary Cetate
© TION: Un cabinet din cadrul Centrului Speranta a fost complet dotat prin efortul Rotary Cetate
Pornită ca o necesitate, ideea dotării unuia dintre cabinetele Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” a fost pusă în practică. Aceasta într-un mod cât se poate de inedit, cu sprijinul financiar al membrilor Rotary Cetate Timişoara. Zeci de copii cu nevoi speciale vor beneficia de un cabinet de Ergoterapie – Prevenirea Tulburărilor Instrumentale dotat la cel mai înalt nivel.


La Balul anual tradiţional al celor de la Rotary Cetate Timişoara, cei prezenţi au fost chemaţi să liciteze pentru cele 30 de piese ale unui puzzle. Fiecare piesă a unei poze împărţită în cele 30 de bucăţi a fost scoasă la licitaţie, preţul de început fiind 100 de euro. În urma iniţiativei au fost adunaţi cei 3.000 de euro prognozaţi iniţial şi, până la urmă, cei 5000 de euro necesari dotării de la a la z a noului cabinet.

„Noi am gândit o idee diferită, prin care să facem în aşa fel încât povara fiecărei persoane care a contribuit la acest sprijin să fie mai redusă. Am realizat o poză cu cabinetul, aşa cum trebuia să arate complet dotat cu ce era necesar. Am împărţit-o în 30 de piese şi fiecare dintre acestea a fost cumpărată de cineva. Am adunat banii necesari şi după şase luni putem inaugura acest nou cabinet de la Centrul Speranţa”, a declarat Cosmin Grapini, preşedintele în exerciţiu al Rotary Cetate Timişoara.

Centrul Speranţa funcţionează sub umbrela Consiliului Judeţean Timiş, iar de puţin timp a reuşit să primească de la Primăria Timişoara spaţiul necesar pentru a oferi servicii complete pentru peste 300 de copii cu nevoi speciale. Este vorba de clădirea unde a funcţionat Poliţia Rutieră, pe Calea Circumvalaţiunii. Sunt două etaje, parter şi primul etaj, care au fost renovate şi dotate, în cadrul mai multor cabinete, pentru a oferi copiilor tratamentele vitale pentru a permite acestora să fie recuperaţi şi să ajungă în final să facă parte din societate, fără a fi dependent de părinţi, de exemplu.

Din banii strânşi de rotarieni s-a reuşit dotarea noului gabinet de ergoterapie cu mobiler special. Sunt prevăzute mai multe posturi de lucru, unde vor fi efectuate terapii pentru diferite afecţiuni, mai ales probleme senzoriale, am aflat de la Karla Stana, psihopedagogul care se va ocupa de noul cabinet.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor