Un cabinet de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Timisoara – renovat cu donatii stranse la Timotion

De Adrian Panduru
Un cabinet de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Timisoara – renovat cu donatii stranse la Timotion
© TION: Un cabinet de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Timisoara – renovat cu donatii stranse la Timotion
Alergarea de la Timotion aduce şi primele rezultate concrete în urma donaţiilor care s-au făcut la acest festival al mişcării în aer liber. Pe lângă mişcare pentru sănătate, oamenii au şi donat bani… pentru sănătate. Cu donaţiile strânse la festivalul alergării din Timişoara, din luna aprilie a acestui an, la care au participat peste 1.200 de persoane, s-a renovat un cabinet de urgenţe.

Cabinetul de Urgențe din cadrul Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială, secție a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, a fost renovat cu cei peste 20.000 de lei colectați în timpul evenimentului de alergare Timotion 2015, proiectul fiind propus de Clubul Rotary Opera, care a reușit să obțină cea mai mare donație – 10.000 de lei din partea unei societăți din Timișoara. Fondurile alocate au fost folosite pentru lucrări de desfacere a faianței existente, finisarea pereților cu glet, turnare șapă autonivelantă și, în final, montarea parchetului din PVC pe podea și pe pereți.

“Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Timișoara este o secție medicală de tradiție care deservește municipiul Timișoara, județul Timiș și județele limitrofe de peste 60 de ani. Proiectul va crea condiţii de lucru optime personalului medical, va asigura confort pacienţilor şi va aduce un plus de încredere şi siguranţă în serviciile oferite de spital. De asemenea, asigurarea unui mediu igienic este imperativ datorită activității medicale cu specific chirurgical”, au spus inițiatorii proiectului atunci când s-au alăturat echipei Timotion.

Acesta este unul dintre proiectele selectate de echipa Timotion pentru a beneficia de banii colectați din taxele de înscriere la eveniment și din donațiile făcute de persoanele care au vrut să sprijine inițiatorii, dar nu au alergat. Alte 10 proiecte sunt în etapa de sintetizare a rezultatelor sau aproape de a fi încheiate.

“Ne bucură mult rezultatele celor 11 organizații care au fost susținute financiar prin organizarea Timotion. Arătăm că și la Timișoara funcționează acest mecanism prin care un eveniment al comunității, la care participă sute, chiar mii de persoane, se transformă într-un generator de sprijin pentru inițiative în folosul comunității. Sute, chiar mii de bolnavi vor avea o experiență medicală mai puțin neplăcută ca urmare a renovărilor de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Timișoara. Comunitatea și-a rezolvat singură o problemă. Pentru noi, echipa Timotion, este o încurajare să continuăm organizarea acestui eveniment”, a spus Cristina Potra Mureșan – manager proiect Timotion.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !