Ultimul trimestru aduce noi locuri de munca in zona de vest a Romaniei

De Marcel Hoster
4Comentarii
Ultimul trimestru aduce noi locuri de munca in zona de vest a Romaniei
© Foto: arhiva
Spre deosebire de colegii lor din alte regiuni, patronii din zona de vest a României au rămas fără optimism atunci când se pune problema de a angaja. Chiar dacă se aşteaptă la noi angajări, prognozele nu sunt la fel de bune ca şi în alte perioade, arată un raport întocmit de una dintre cele mai puternice societăţi de plasare a forţei de muncă.

Pentru trimestrul IV/2015 raportul arată o Previziune Netă de Angajare (n.r. un indicator statistic realizat făcând diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în locaţia lor, în trimestrul următor) de +16%, cea mai robustă prognoză privind angajările din cele 24 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Potrivit raportului, 19% dintre angajatorii români intenționează să-și crească personalul, 11% prevăd o scădere, iar 67% nu au în vedere nicio schimbare a numărului total de angajați. Previziunea Netă de Angajare rezultată este cea mai puternică raportată în România din trim. IV /2008 până în prezent, îmbunătățindu-se cu 4 puncte procentuale față de trimestrul III și cu 8 puncte procentuale față de intervalul octombrie-decembrie al anului trecut.

Regiunea vest nu este una plină de optimism, dar sunt totuşi programate noi angajări. Angajatorii din zonă au raportat o previziune netă de angajare de plus 11%. Totuşi, intenţiile de angajare sunt cu 10 procente mai slabe decât în trimestrul anterior, dar cu şase procente mai mari faţă de ultimul trimestru al anului trecut.

„Revenirea din recesiune a fost prelungită și neuniformă, astfel încât trimestrul IV/2015 este primul din ultimii 7 ani în care perspectivele s-au îmbunătățit suficient pentru a se apropia de cotele de dinainte de criză. Este un debut încurajator, pe care sperăm că un mediu economic și fiscal propice și stabil îl poate transforma dintr-un impuls pe trei luni într-o tendință pe termen mai lung,” a declarat Valentin Petrof, din partea societăţii de plasare a forţei de muncă Manpower, care a întocmit studiul.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor