Triatlon la Timisoara – inot, ciclism si alergare intr-un eveniment dedicat in primul rand sportivilor amatori

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Triatlon la Timisoara – inot, ciclism si alergare intr-un eveniment dedicat in primul rand sportivilor amatori
Dacă îţi place să alergi, mergi cu bicicleta și știi să înoţi, atunci ești invitat la un triatlon care se va desfășura la Timișoara, la finalul lunii februarie. Poți participa la primul tău triatlon, nu ca un concurs “oficial”, ci ca un eveniment “de plăcere”, care se adresează în primul rând sportivilor amatori (dar pot participa și sportivii profesioniști) care vor să experimenteze ce fel de efort este necesar pentru finalizarea unui triatlon şi vor să descopere acest sport sau doar să-şi testeze nivelul de pregătire fizică.

Evenimentul va avea loc în 27 februarie și va cuprinde mai multe probe. Acțiunea va începe la ora 12, la Arena Aquasport, dar va continua, apoi, și în afara acestui areal.

„Acest eveniment nu este o întrecere cu ceilalţi, ci a fiecăruia cu propriile sale limite. Nu vom oferi nici medalii, nici diplome, ci doar sincere felicitări celor care parcurg cu succes toate cele trei probe. Câştigaţi veţi fi voi, care după această experienţă veţi avea o idee la ce să va aşteptaţi dacă veţi participa vreodată la un triatlon <oficial>”, spune Ciprian Ștefănescu, inițiatorul evenimentului, membru Alergotura, pe pagina de Facebook a concursului. Aici puteți găsi și ultimele informații legate de acest triatlon.

Sunt disponibile două opţiuni: Sprint: 750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare și Olimpic: 1.500 m înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare. Proba de înot are loc în bazinul olimpic (50 m lungime) de la Arena Aquasport. Pentru acest eveniment nu se percepe nicio taxă de înscriere, dar participanţii trebuie să-şi achite taxa de intrare la bazin, o taxă redusă pentru participanți de la 50 la 25 lei. Echipament obligatoriu: cască, costum de înot, prosop. Echipament recomandat: ochelari de înot, şlapi. Nu sunt permise echipamente ajutătoare: pălmare, labe, costum neopren, plută etc. Este acceptat orice procedeu de înot, iar acesta se poate schimba pe parcursul probei. Pentru opţiunea Sprint se parcurg 15 lungimi de bazin, iar pentru Olimpic – 30 lungimi: acestea vor fi parcurse în sistem circuit – participanţii vor fi distribuiţi în mod egal pe culoare, iar pe fiecare culoar se va înota pe partea dreaptă pe sensul de deplasare atât la dus cât şi la întors, eventualele depăşiri se fac prin stânga.

Tranziţia 1: participanţii ies din apă, se şterg şi se deplasează cât mai repede spre zona în care sunt aranjate bicicletele. Proba de bicicletă are loc în zona de lângă bazin. Fiind timp de iarnă, a fost aleasă varianta bicicletelor de interior. Participanţii vor avea de pedalat un timp de 30 de minute pentru Sprint şi 60 de minute pentru Olimpic, cu o frecvenţă medie de 80-90 rotații pe minut, bicicletele urmând a fi setate la o dificultate medie de pedalare. Echipament obligatoriu: pantofi sport, tricou, prosop uscat.
Probele de înot şi bicicletă sunt cronometrate împreună – va fi înregistrat un singur timp pentru aceste două probe, de la începutul probei de înot până la sfârşitul celei de bicicletă.

Tranziţia 2: participanţii se schimbă în echipamentul de alergare şi se deplasează cât mai repede la punctul de Start. Proba de alergare are loc în Pădurea Verde. După proba de bicicletă, concurenţii ies pe strada Ştrandului şi traversează Calea Dorobanţilor pe trecerea de pietoni pentru a ajunge la Start. Se pleacă având Behela în partea dreaptă. Atenţie deosebită la traversarea liniilor de tren. Veți urma apoi o potecă care va intersecta Aleea Pădurea Verde. Se va ieși prin luminiş pe str. Avram Imbroane, iar apoi din faţă de la Zoo se va intra în pădure pe drumul pietruit. Participanţii de la Olimpic vor fi îndrumaţi de un voluntar să cotească la dreapta, în timp ce aceia de la Sprint vor întoarce exact pe acelaşi traseu (pînă aici au făcut 2.5 km). Ajunşi la colţul pădurii dinspre Acumularea Dumbrăviţa (la km 5), participanţii de la Olimpic revin şi ei pe acelaşi traseu.
Voluntarii Alergotura vor fi prezenţi la punctele cheie, pentru a ghida participanţii. Nu vor exista puncte de hidratare / alimentare, participanţii fiind responsabili să îşi ia cu ei ce au nevoie.

Reguli generale: fiecare participant este responsabil să-şi aducă lichide şi mâncare, acestea nu pot fi puse la dispoziţie de organizatori; participanţii se obligă să-şi strângă deşeurile şi să nu arunce gunoaie pe traseu; pentru a putea lua startul, toţi participanţii trebuie să semneze Declaraţia pe Propria Răspundere.

Timpi estimaţi:
Sprint: 750 m ~ 20 min, 20 km ~ 30 min, 5 km ~ 30 min
Olimpic: 1500 m ~ 40 min, 40 km ~ 60 min, 10 km ~ 60 min

Formularul de înscriere la eveniment îl veți găsi aici.

Evenimentul este organizat de Ciprian Ștefănescu în colaborare cu Triathlon Team Timişoara pentru partea de înot, Haltere Club Timişoara pentru partea de ciclism şi Alergotura pentru partea de alergare.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor