Traian Basescu – amendat la Timisoara pentru o poarta verde. Dugulescu: Orasul merge pe un drum gresit

De Adrian Panduru
12Comentarii
Traian Basescu – amendat la Timisoara pentru o poarta verde. Dugulescu: Orasul merge pe un drum gresit
© TION: Traian Basescu – amendat la Timisoara pentru o poarta verde
Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primăria Timișoara, s-a supărat pentru că a fost amendat deoarece un membru al partidului din care face parte a vopsit poarta de intrare într-unul din sediile organizației politice, din Piața Libertății. Amenda va veni prin poștă, iar Dugulescu spune că va ajunge la 4.000 de lei, după ce un polițist local s-a sesizat. Dugulescu constată că Timișoara „merge pe un drum greșit”. Amenda însă va veni pentru Partidul Mișcarea Populară, reprezentat de… Traian Băsescu.

Amenda primită de PMP a fost dată pentru că poarta nu a fost vopsită cu acordul Direcției de Cultură și Patrimoniu. Asta deși poarta nu ține de clădirea istorică, ci a fost montată de un alt partid… în 2008, deoarece cea inițială, chiar dacă era de lemn, constituia un pericol pentru trecători. Ușa de la intrarea în clădire a fost înlocuită în 2008, apoi vopsită în violet, a purtat o vreme semnele graffiti-urilor, acum verde. Dugulescu spune că nimeni nu s-a sesizat în cazul acestor transformări, ci abia atunci când PMP Timișoara a vopsit poarta în verde.

„Ieri dimineață, când am mers la sediul de la municipiu mă aștepta un polițist în fața sediului, care s-a informat despre poartă. M-a întrebat când a fost vopsită poarta, dacă noi am vopsit-o. Am spus că o persoană din rândul membrilor PMP a vopsit acea poartă, acea poartă era vopsită din 9 aprilie. Am urcat în sediul organizației municipale cu o echipă din America, prezentă la evenimente sociale care au avut loc în aceste zile. În timp ce eram în acel interviu ne-am trezit că polițistul vine sus și completează procesul-verbal pentru a amenda Partidul Mișcarea Populară pentru că am vopsit poarta. Cel mai frumos lucru este poarta din această clădire, în rest este degradată total, plină de graffiti. Am crezut că am făcut un lucru bun, în schimb am primit o amendă mare, am înțeles de 4.000 de lei, va veni prin poștă”, spune Marius Dugulescu.

Dugulescu spune că această clădire este proprietatea Primăriei Timișoara, iar în ea se găsesc camere cu plafonul căzut, cuiburi de lilieci. Amenda vine pe adresa Partidului Mișcarea Populară, reprezentat de Traian Băsescu, la fel cum au venit amenzile și atunci când Dugulescu a fost sancționat pentru că postat afișe în stațiile de tramvai. Practic, este amendat Traian Băsescu, prin sancțiunea care va veni la partid, deși liderul organizației politice de la nivel național probabil habar nu are ce culoare are poarta sau cine a vopsit-o.

„Vreau să demasc ipocrizia cu care se fac lucrurile în Timișoara sau dubla măsură. Această clădire este proprietatea primăriei, nimeni nu se sesizează de focarul de infecție din Piața Libertății. Camere care au plafonul căzut, cuiburi de lilieci, degradare. Nimeni nu se sesizează că această clădire este într-o degradare totală. Acolo sunt tineri de la Ion Vidu, lângă ei stau șobolani. E vorba de o clădire istorică în proprietatea primăriei, primăria nu face absolut nimic. Cum să mai trăim? Trăim într-un oraș care are dublă măsură. Primăria practică dubla măsură – dacă un cetățean își lasă casa în paragină este sancționat, ori primăria, care are atâtea clădiri în paragină, gata să cadă, nu a primit niciun fel de amendă”, spune Dugulescu.

Poarta a fost montată în 2008, pentru că a primit sediu în această clădire un fost partid politic. Era o poartă de lemn, originală, pe care nu se putea intra. În 2008, poarta a fost maro, în 2012 primește acest sediu PP-DD, care o vopsește mov. Conform lui Dugulescu, nu a primit nimeni nicio amendă. Apoi poarta a fost umplută cu graffiti, nimeni nu a primit nicio amendă.

„Noi am vopsit poarta verde, ca și clădirea, nici prin cap nu-mi trecea că eu o să primesc amendă pentru așa ceva. Suntem puși în fața unei duble măsuri. Una este legea pentru cine trebuie să fie amendat și alta este legea pentru proprietatea primăriei. Nu contează că s-ar putea prăbuși clădirea. Timișoara merge pe un drum greșit, cu fățărnicie și ipocrizie nu mai poate fi condus acest oraș”, spune Dugulescu.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor