Topul liceelor din Timisoara cu cei mai multi absenti

De M.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Topul liceelor din Timisoara cu cei mai multi absenti
Deşi oficialii din Inspectoratul Şcolar Timiş au anunţat încă de la începutul anului şcolar controale inopinate pentru a verifica prezenţa la clasă şi au făcut o prima verificare la începutul lunii, atât elevii cât şi profesorii chiulesc în continuare pe capete. În cadrul unei verificări făcute la finele săptămânii trecute s-a constatat că un sfert dintre elevi lipseau de la orele de curs. Un liceu de elită din Timişoara se află pe locul doi în topul celor cu cele mai multe absenţe.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Timiş au făcut vineri la ora 12 o verificare a prezenţei la orele de curs la 13 unităţi de învăţământ din Timişoara. Situaţia nu a fost deloc una bună. Din totalul numărului de elevi de la cele 13 unităţi de învăţământ un sfert nu erau prezenţi la clasă. Unitatea de învăţământ cu cei mai mulţi absenţi a fost Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, unde 56% dintre elevii liceului absentau. Surpinzător, pe locul doi se află Colegiul Naţional Bănăţean, unde 51% dintre elevi nu erau la ore. „Am constatat că ne găsim pe acelaşi registru şi anume al faptului că numărul absenţelor nu a scăzut aşa cum ne-am propus, incluzând pe acea listă şi liceele teoretice, în contextul în care spuneam că nu avem o problemă cu liceele teoretice, că numărul absenţelor intră într-un interval acceptabil”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Pe locul trei se află Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, cu 47% dintre elevi absenţi, pe locul patru se află Colegiul Tehnic Azur, cu 38% absenţi, iar pe locul cinci Colegiul Tehnc „Ion Mincu”, unde 28% dintre elevi nu erau prezenţi la orele de curs. Nu doar elevii au lipsit, ci şi profesorii. Opt dintre cadrele didactice de la cele 13 şcoli nu au fost la oră. Este vorba despre patru profesori de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” şi câte un profesor de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, de la Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul de Arte Plastice şi Grupul Şcolar Agricol „Iulian Dracea”. Oficialii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că vor monitoriza în această săptămână zilnic absenţele, la toate unităţile de învăţământ. Aceştia mai afirmă că dacă fenomenul va persista în anul şcolar 2011-2012 planul de şcolarizare va fi diminuat.

UPDATE: „ În urma unei erori constatate la centralizarea situaţiei privind monitorizarea absenţelor, vă transmitem situaţia rectificată şi mentionăm că unitatea de învăţământ Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara nu s-a aflat printre unităţile monitorizate”, precizează inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu. Din noile informaţii furnizate de oficialii Inspectoratului Şcolar Timiş, şapte profesori nu au fost prezenţi la ore. Este vorba despre patru profesori de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”, şi câte un profesor de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”. Tot din noile informaţii se modifică şi topul liceelor cu cei mai mulţi elevi absenţi. În locul Colegiului Naţional Bănăţean este clasat Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”.

Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I – 56% elevi absenţi

Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu” – 51% elevi absenţi

Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” – 47% elevi absenţi

Colegiul Tehnic Azur – 38% elevi absenţi

Colegiul Tehnci „Ion Mincu” – 28% elevi absenţi

Absenteismul creste alarmant in scolile din Timis

Elevii din Timis ar putea intra in scoli pe baza amprentei digitale3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor