Toate bisericile din Timisoara care primesc ajutor in bani de la primarie, in 2017

De Roxana Deaconescu
24Comentarii
Toate bisericile din Timisoara care primesc ajutor in bani de la primarie, in 2017
Jumătate de milion de euro din bugetul Timișoarei pe anul 2017 se duc în lăcașurile de cult deținute de diferite culte recunoscute în România. Cei mai mulți bani îi primesc ortodocșii, urmați de romano-catolici, apoi de greco-catolici.

Bani din bugetul local pe anul 2017 mai ajung și la cultul ortodox ucrainean, dar și la cel evanghelic-lutheran, precum și la alte culte religioase, în funcție de cine a depus solicitări la primărie.

Consilierii locali au împărțit zilele trecute banii destinați bisericilor.

15 poziții pentru cultul ortodox

1,55 milioane de lei pentru cultul ortodox roman ajung la 15 lăcașuri de cult.

Parohia Timișoara Ciarda Roșie primește 100.000 de lei pentru construire șarpantă peste navă și altar la biserica parohială, Parohia Timișoara Mehala beneficiază de 150.000 de lei pentru refațadare, modernizare, reparații și consolidare la biserica parohială, Parohia Timișoara Cetate primește tot 150.000 de lei pentru reparații, refacere și restaurare biserică, copertină de beton armat, nișe laterale și elemente de tinichigerie, Parohia Timișoara Ghiroda Nouă are 50.000 de lei pentru reabilitare învelitoare biserică parohială, Parohia Timișoara Steaua beneficiază 40.000 de lei pentru tencuieli interioare și exterioare, învelitoare țiglă, Parohia Timișoara Fabric „Sf. Ilie” beneficiază de 50.000 de lei pentru recondiționare și reparații învelitoare, reparații la fațade, tencuieli exterioare, finisaje, pardoseli, deși a cerut 151.000 lei.

120.000 de lei ajung la Parohia Timișoara Fratelia, pentru lucrări la acoperiș și fațade, decapare pardoseli interioare, montare pardoseli de piatră și marmură, 50.000 de lei la Parohia Timișoara Tipografilor pentru lucrări de execuție și montare ferestre la centrul educațional, 100.000 de lei pentru Parohia Timișoara Iosefin, pentru intervenții la acoperiș, înlocuire învelitoare, dar și mici reparații la fațadă – 100.000 lei.

Alți 40.000 de lei se duc pentru reabilitarea turnului bisericii parohiale de la Parohia Timișoara Fabric Vest, 100.000 de lei pentru reabilitarea și consolidarea imobilului situat pe strada Moise Nicoară 17 al Arhiepiscopiei Timișoarei – Parohia Timișoara Fabric „Sf. Ilie”, în timp ce 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de pictură de la Parohia Timișoara Calea Martirilor „Sf. Ștefan”, iar 30.000 de lei pentru aceleași lucrări la Parohia Timișoara Calea Lugojului.

Vitraliile Bisericii Millennium vor fi restaurate

Cultul romano-catolic primește un total de 300.000 de lei de la primărie anul acesta. Cei mai mulți bani se duc pentru Biserica Sf. Ecaterina Cetate, 150.000 de lei, pentru lucrări de reparații exterioare, tencuieli degradate, zugrăveli fațade și reparații turn, alți 100.000 de lei pentru conservarea și restaurarea vitraliilor Bisericii Millennium, iar 50.000 de lei pentru lucrări de reparații exterioare la sediul administrativ al Episcopiei Romano-Catolice de pe str. Pacha.

Greco-catolicii investesc într-o biserică nouă

Banii primiți de Parohia Română Unită cu Roma, 150.000 de lei, vor fi folosiți pentru lucrările de construire la biserica de pe strada Verde nr. 26.

Ucrainenii primesc 50.000 de lei

Cultul ortodox ucrainean beneficiază doar de 50.000 de lei de la primărie. Banii se duc în continuarea lucrărilor de edificare a bisericii parohiale la nivelul cupolei central pantocrator, la Parohia Ortodoxă Ucraineană.

50.000 de lei pentru Biserica Evanghelică Lutherană

Reprezentanții cultului evanghelic-lutheran au cerut 75.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de iluminat artistic și refacere fațadă de la Casa Parohială a Bisericii Evanghelice Lutherane. Au primit doar 50.000 de lei din bugetul Timișoarei pe 2017.

175.000 de lei pentru alte culte

Consilierii locali au alocat 90.000 de lei pentru amenajări interioare pentru Biserica Penticostală Elim, 25.000 de lei pentru lucrări construcție imobil str. Versului nr. 5 ale Bisericii Creștine Baptiste Maranata, 30.000 de lei pentru proiectare, achiziție și montare sistem de apărare împotriva trăsnetelor și reparație scară ale Bisericii Creștine Baptiste nr. 1 Betel, dar și alți 30.000 de lei pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Betania – redimensionarea instalațiilor existente ce vizează prevenirea și stingerea incendiilor la imobilul de pe str. Independenței 19.

Pe parcursul anului, dacă mai există cereri de la biserici, reprezentanții Primăriei Timișoara ar putea propune consilierilor locali să mai aloce și alte sume lăcașurilor de cult, urmând să aibă loc rectificări bugetare.

Articole pe aceeași temă:

Jumatate de milion de euro pentru bisericile din Timisoara, din bugetul local24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor