Tinerii din Timis – indemnati sa sara in ajutorul celor care consuma droguri: 11 la suta dintre consumatori sunt elevi

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Tinerii din Timis – indemnati sa sara in ajutorul celor care consuma droguri: 11 la suta dintre consumatori sunt elevi
© TION: Tinerii din Timis – indemnati sa sara in ajutorul celor care consuma droguri: 11 la suta dintre consumatori sunt elevi
Drogurile sunt o tentaţie pentru tineri şi de multe ori aceştia cad în capcana lor. Gigel Lazăr, preşedinte executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) le-a spus sâmbătă tinerilor, în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Timişoara, cum să să-şi ajute colegii să nu cadă în capcana drogurilor.

„Eu cred că voi, elevii, puteţi să capacitaţi atât consiliul local cât şi cel judeţean, aveţi multe pârghii, dar totul trebuie să vină de la voi, de la studenţi şi elevi. Încercaţi să abordaţi totul pe profilul psihologic al vostru, al secolului XXI. În momentul în care a murit un coleg de la consumul de droguri se strâng lacrimi, flori, lumânări – dar unde erai tu în momentul în care el consuma droguri? Avem 11 la sută consumatori elevi, la studenţii este şi mai grav, s-a ajuns la 21 la sută. Am convingerea că în urma discuţiilor pe care le-am purtat acum cu toţi responsabilii vom găsi o cale prin care aceste programe să fie mult mai bine dezvoltate. Fiţi alături de autorităţi, determinaţi-le, fiţi alături de profesori, determinaţi-i. Părinţii sunt cei mai buni aliaţi ai fiecărui copil”, le-a spus Gigel Lazăr, reeprezentant la Comisia Europeană,sâmbătă, tinerilor, la Timişoara.

La Timişoara a ajuns sâmbătă proiectul Tinerii şi propriile lor valori. La ora 19.30, are loc, la Filarmonica Banatul, şi un spectacol susţinut de Grigore Leşe, un aliat în lupta antidrog.

„La nivelul judeţului Timiş, ultimul studiu pe baze ştiinţifice a reliefat un consum de 6,1 la sută în rândul tinerilor, consum ocazional. Evident, de acum doi ani (de când e realizat studiul), lucrurile au evoluat, aşa că în acest an vom relua aceste studii şi cercetări locale, pentru ca în ultimă instanţă să ne corelăm intervenţiile pe măsura evoluţiei fenomenului. Suntem îngrijoraţi şi ne comportăm ca atare, încercăm să facem tot ce putem pentru a gestiona cât mai bine fenomenul”, a declarat Miahela Tomiţă, comisar – şef al Centrului Antidrog Timişoara.

CIADO a dedicat această conferinţă tinerilor şi propriilor valori. A fost şi o expoziţie de fotografii cu costume populare, iar Banatul a avut unul dintre cele mai expresive astfel de costume.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !