Timisul si Timisoara, impreuna la Bucuresti, la Targul de Turism

De Adrian Panduru
Timisul si Timisoara, impreuna la Bucuresti, la Targul de Turism
© Tion: Timisul si Timisoara, impreuna la Bucuresti, la Targul de Turism
Timișul și Timișoara se află pentru prima dată împreună la Târgul de Turism al României de la București, care se desfășoară la Romexpo. În perioada 22-25 februarie, Timișoara, Buziaș, Margina și reprezentanți ai altor localități din Timiș se află într-un stand comun de promovare a turismului în capitala României.

La standul Timișului se promovează, printre altele, și meșteșuguri tradiționale. Vineri, și nu numai atunci, la târgul din capitala României, vizitatorii pot învăța câte ceva din secretele împletirii coșurilor din nuiele alături de meșterul Liviu Iancu Popa din Birda.
.
În cele patru zile ale târgului se află alături de participanți ghizi și agenții de turism de incoming, organizații neguvernamentale cu activitate în turism din vestul țării, care oferă celor interesați oferte de călătorie în zonă.

Tema promovării Timișului din acest an, „Banatul pe tavă”, face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. Este prezentată oferta culturală a Asociației Timișoara 2021 și a altor instituții din oraș, dar și ofertele turistice, între care călătoriile în rural și experiențele culinare alături de evenimentele de peste an.

„Astfel, vom oferi motive și ocazii să fim vizitați și vom oferi la stand câte puțin din fiecare. Cel mai important motiv pentru care îi invităm pe turiști să ne viziteze îl reprezintă multiculturalitatea și aici oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică (restaurante cu specific maghiar, german, sârbesc etc). În ce privește ocaziile, de departe, cea mai importantă o reprezintă Programul cultural al Asociației 2021, la care noi am adăuga evenimente consacrate precum Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul Etniilor, Festivalul papricașului de la Buziaș, Zilele Lacului Surduc, www.turismtimis.ro, Cicloturism in Timiș, www.turismtimis.ro. ș.a”, a spus Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș.

La târg se promovează produse turistice precum Mic dejun la Margina, o ofertă ce cuprinde mai multe componente, dar și tururi de oraș sau, mai departe, ture prin Banat, oferite de ghizi de turism locali și de agenții de incoming din Timișoara. Primăria Buziaș îi invită pe turiști să simtă, pe pielea lor, ce înseamnă 200 de ani de sănătate.

Pe reprezentanții Timișului îi găsiți între 22 și 25 februarie la Hala B2, Stand 109, la Târgul de Turism de la București.

Vineri, în 23 februarie, de la ora 11.30 au avut loc, pe scena târgului, dansuri din Banat, cu Ansamblul Izvorașul din Buziaș. În aceeași zi, în sala de conferințe a Romexpo a fost prezentat proiectul Timișoara2021 (cultură), urbea de pe Bega,, stațiunea Buziaș (balneo), a fost prezentat proiectul „Mic dejun la Margina” și a avut loc o degustare de produse din gastronomia bănățeană.

Prezentarea atracțiilor Timișului continuă la târg și sâmbătă și duminică.

Sâmbătă, între orele 10 și 18, în standul Timișului, meșterul popular va împleti coșuri de nuiele

Evenimentele sunt organizate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, alături de Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Orașului Buziaș, Primăria Comunei Margina și Asociația Timișoara2021 .0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor