Timisul pregateste strategia regionala 2012

De Delia S. Barbu
Timisul pregateste strategia regionala 2012
Universităţi timişorene, întreprinderi mici şi mijlocii, Consiliul Judeţean Timiş şi Agenţia de Dezvoltare Regională sunt reprezentate, joi, la întâlnirea care pune în discuţie promovarea inovării în România.

„Ne dorim să avem o primă întâlnire cu toţi actorii implicaţi şi ne bucură faptul că au răspuns principalele universităţi din Timişoara, Agenţia de Dezvoltare Regională, Consiliul Judeţean Timiş, care este iniţiatorul. De asemenea, ne bucură faptul că avem reprezentare şi din partea unui cluster şi ne dorim să vedem ce s-a făcut până la ora actuală. Reprezentanţii de la regiune vor prezenta care sunt opţiunile pentru viitoarea perioadă de programare, urmând ca pe baza concluziilor de la acest seminar să pregătim un calendar astfel încât, din 2012, să se înceapă creionarea acestor strategii regionale”, a spus Călin Chira, şeful Biroului Asociaţiei Municipiilor din România la Bruxelles.

La Consiliul Judeţean Timiş se derulează, joi, seminarul “Strategii inovative de specializare inteligentă pentru regiunile de convergenţă”. Obiectivul seminarului este de a răspunde mai multor întrebări printre care: ce trebuie să facă regiunile mai puţin dezvoltate pentru a deveni inovative şi competitive la nivel european, cum ar trebui orientate politicile europene, naţionale şi regionale şi cum ar trebui folosiţi banii publici pentru a încuraja cercetarea şi inovarea la nivel regional, ce fel de abilităţi trebuie să dezvolte autorităţile publice în scopul de a ajuta la crearea unor strategii teritoriale realiste şi eficiente pentru specializare inteligentă şi inovare?

„Ideea s-a născut din dorinţa de a răspunde unor întrebări privind rolul autorităţilor locale în aplicarea Agendei Europa 2020. Există interes foarte mare pentru investiţiile dedicate creşterii inovării. E nevoie de coerenţă între instrumentele de finanţare astfel încât ele să fie mai atractive pentru beneficiari. Timişul îşi doreşte un dialog şi cu celelalte regiuni de dezvoltare şi cu ministerele implicate pentru a învăţa unii de la alţii. Administraţiile locale şi judeţene din România au slăbiciunile lor, dar cred că vor învăţa rapid de la regiuni din Europa şi vor colabora”, a precizat şi Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT. Acesta a oferit unor invitaţi la eveniment imagini cu Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor