Timisul are, oficial, un nou prefect. Mircea Bacala a revenit in functie

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
Timisul are, oficial, un nou prefect. Mircea Bacala a revenit in functie
Timișul are un nou prefect. Mircea Băcală a fost repus în funcție, în locul lui Eugen Dogariu, în urma câștigării unui proces. Marți, noul prefect a fost învestit în funcție.

Fostul prefect, Eugen Dogariu, a devenit subprefect, în locul lui Zoltan Marossy, iar Mircea Băcală a revenit în scaunul de reprezentant al Guvernului în teritoriu pe poziția de prefect. Zoltan Marossy a revenit pe postul de la Consiliul Județean Timiș, cel pe care îl ocupa înainte, de la Departamentul Achiziții.

Schimbarea vine în urma procesului intentat de Băcală, atunci când a fost schimbat din funcție, în anul 2012, acesta contestând faptul că nu i s-a recunoscut concursul prin care a dobândit titulatura de înalt funcționar public. Pentru ca Mircea Băcală să devină înalt funcționar public, Guvernul trebuia să-i recunoască concursul din 2009. În aprilie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat și a recunoscut acest concurs. În mai 2012, pe Băcală l-au eliberat din funcție reprezentanții Guvernului, care au constatat încetarea deplasării temporare în funcția de prefect, neținând cont de faptul că trebuia să numească un prefect prin concurs, iar Băcală să fie numit inspector guvernamental. Astfel, deși Băcală trebuia să fie numit inspector guvernamental, deoarece odată cu recunoașterea acelui examen devenea înalt funcționar public, el a fost numit pe funcția pe care o ocupa înainte la consiliul județean. Acum, în urma deciziei instanței, lui Băcală i se recunoaște titulatura de înalt funcționar public și implicit este repus în funcția de prefect. La învestirea sa au fost prezente mai multe oficialități ale Timișului.

„Aș vrea să îi mulțumesc domnului fost prefect și începând de astăzi subprefect Eugen Dogariu pentru colaborarea impecabilă pe care am avut-o în această perioadă, colaborare care s-a putut constata că atât domnul prefect cât și subsemnatul am fost preocupați de binele comunității și respectarea legii. Îi mulțumesc și domnului Marossy. Îmi exprim încrederea că domnul prefect Mircea Băcală va fi un foarte bun prefect. Îl cunosc în măsură suficientă încât să am această încredere și speranța că vor face un cuplu foarte bun domnul prefect și domnul subprefect în interesul Timișoarei și al Timișului”, a spus Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a referit și la întoarcerea lui Dogariu înapoi pe funcție, deși era la învestirea lui Băcală.

„Eu sunt convins că lucrurile pot să meargă și invers, înapoi, așa e viața, o bielă-manivelă, lucrurile sunt trecătoare. Sunt convins că și în continuare vom avea o colaborare bună și din funcția de subprefect. Mă bucur că domnul Marossy vine înapoi în departamentul Achiziții, la consiliul județean. Am semnat și eu eliberarea din funcție a lui Mircea de la Serviciul de Informații Externe. Sper să avem o relație foarte bună, atâta timp cât fiecare ne păstrăm colegialitatea. Sunt convins că Eugen va reveni, așa e viața”, a spus Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Mitropolitul Banatului i-a propus noului prefect căsătoria cu instituția pe care o va conduce de acum încolo.

„Domnule nou prefect – sunteți căsătorit? Vreau să vă spun că avem aici un primar, un preot, și din momentul acesta noi vă căsătorim cu această prefectură, pentru că începând de astăzi pe umerii dumneavoastră apasă o povară foarte grea, care nu se poate rezolva în opt ore de muncă. Preluați acest mandat într-o situație politică foarte delicată din România. Zice-se că nu am avea un guvern politic, și de aceea dumneavoastră va trebui să fiți purtătorul de cuvânt al acestui județ. Noi vă delegăm să fiți purtătorul de cuvânt la acestui județ, să fiți vocea județului. Începând de astăzi să înroșiți firul de telefon cu Guvernul României, sunteți cel mai frecvent călător cu avionul între Timișoara și București. Ne punem mari nădejdi în dumneavoastră, sunt foarte multe proiecte începute. De aceea v-am ruga să ne sprijiniți în toate activitățile și proiectele de investiții din județ. Rog pe Bunul Dumnezeu să vă ajute, să vă dea puterea și înțelepciunea pentru a rezolva cât mai multe probleme”, a spus mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan.

Actualul subprefect Eugen Dogariu l-a asigurat pe noul prefect de tot sprijinul său.

„Îi mulțumesc domnului prefect pentru modul cum a condus Instituția Prefectului. Sunt convins că vom face echipă bună. Îi mulțumesc și domnului subprefect Marossy și îi urez mult succes. Domnul subprefect este un veteran al Instituției Prefectului, mai devreme sau mai târziu se va întoarce, întotdeauna a făcut-o. Conosc organigrama şi atribuţiile fiecărui angajat, practic eu mi-am intrat deja în atribuţii. Am avut deja o întâlnire cu domnul subprefect, am convingerea că voi avea o colaborare bună cu domnia sa. Sunt convins că Instituţia Prefectului va depinde şi de modul în care această echipă funcţionează şi atunci am convenit că niciun fel de problemă nu se va pune în faţa unei bune colaborări între noi”, a spus noul prefect Mircea Băcală.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor