Timisul are buget! Se dau bani pentru drumuri, investitii la Spitalul Judetean Timisoara si o macara pentru pompieri

De Adrian Panduru
7Comentarii
Timisul are buget! Se dau bani pentru drumuri, investitii la Spitalul Judetean Timisoara si o macara pentru pompieri
© Se dau bani pentru drumuri, investitii la Spitalul Judetean Timisoara si o macara pentru pompieri
Consilierii județeni au votat bugetul instituției pe 2016. Astfel, bugetul județul Timiș pe 2016 este de 418,06 milioane de lei. Sunt alocați bani pentru consolidarea imobilului unei școli speciale din Timișoara, investiții la Spitalul Județean Timișoara, dar și pentru mai multe drumuri județene.

Se dau bani pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Județean, de pe str. Văcărescu, în fosta unitate militară de la Giroc – 7,2 milioane de lei sau recondiționarea fațadei și amenajări exterioare la Palatul Administrativ – 3,5 milioane.

Pentru consolidarea imobilului în care funcționează Școala Specială „Dumitru Ciumăgeanu” sunt alocați 4,5 milioane de lei, iar pentru cumpărarea clădirii de la actualul proprietar încă 3,5 milioane. Nu mai puțin de 295.000 de lei vor merge către realizarea studiului de fezabilitate pentru locuințele ANL de la Giroc, iar pentru amenajarea Muzeului Militar din Piața Libertății, în sediul garnizoanei, sunt prevăzuți 1,5 milioane de lei, pentru expertiză tehnică, proiect și studiu de fezabilitate.

Pentru centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități „Speranța”, reactualizare documentație și execuție, suma prevăzută este de 5 milioane de lei.

De asemenea, câte un milion de lei revin pentru achiziția unor terenuri necesare extinderii la patru benzi a DJ 691 Dumbrăvița – autostradă, respectiv DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă.

Direcția de Drumuri a Județului Timiș primește, în acest an, 23,9 milioane de lei. Investițiile în continuare prevăzute în bugetul pe acest an sunt asfaltarea DJ 591C Săcălaz – Sânmihaiu Român, DJ 588 Clopodia – Ferendia, DJ 595C Deta – Opatița – Birda, DJ 692A Becicherecu Mic – Dudeștii Noi – Sînandrei, DJ 695D Moșnița Veche – Bucovăț, DJ 694 Dumbrava –Mâtnicu Mic și DJ 609 Ohaba Lungă – Ohaba Română.

Vor fi asfaltate în acest an și DJ 693B Iohanisfeld – Ivanda, DJ 609H Babșa – Ghizela și DJ 592B Șipot – Folea. Urmează să fie întocmite, de asemenea, documentații pentru asfaltarea și modernizarea altor drumuri județene.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” primește din bugetul CJ Timiș 9,89 milioane de lei. Din acești bani se va cumpăra și o autospecială de salvare și intervenție de la înălțimi cu o macara de 70 de metri, care costă în jur de 7,2 milioane lei.

Spitalul Județean Timișoara primește 8,2 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru continuarea unor investiții precum extindere corp Casa Austria – 1,5 milioane sau modernizarea morgii – 1,2 milioane, dar și pentru investiții noi, cum ar fi sistemul de preepurare a apei uzate sau amenajarea blocului operator în vederea reluării transplantului renal, ambele cu câte un milion de lei. Pentru studiul de prefezabilitate al viitoarei maternități va fi alocată suma de 135.000 lei.

Muzeul Banatului va primi 2,1 milioane lei, iar 1,2 milioane vor merge spre lucrările de consolidare a Castelului Huniade, aflate în execuție. Muzeul de Artă are alocată suma de 280.000 de lei, din care 200.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a Palatului Baroc. Muzeul Satului primește 1,8 milioane de lei, bani din care vor fi amenajate un parc pentru copii, dar și balta din incintă, va fi cumpărată o copertină pentru platoul din fața scenei și vor fi realizate un album foto și un film de prezentare pentru instituție. Totodată, Teatrul Merlin primește 560.000 de lei, printre altele pentru cumpărarea unui microbuz și realizarea instalației de paratrăsnet, iar Biblioteca Județeană „Sorin Titel” are alocată suma de 30.000 lei.

Vor fi realizate investiții în mai multe școli speciale. Pentru reabilitarea și consolidarea clădirii Liceului Tehnologic Special „Gh. Atanasiu” sunt alocați 5 milioane de lei. Liceul Teoretic „Iris” va primi 2,6 milioane – 1,6 milioane pentru mansardarea și anveloparea tehnică a clădirii. La Școala Specială „P.P. Neveanu” este prevăzută suma de 1,16 milioane de lei, pentru „reabilitare corp clădire nr. 3 – etapa I: lucrări reabilitare șarpantă și învelitoare clădire”.

La secțiunea Asistență Socială sunt prevăzute, în acest an, investiții în valoare de 6,1 milioane de lei. Aproape o treime din această sumă – 1,8 milioane – reprezintă banii pe care CJ Timiș trebuie să-i plătească din bugetul propriu pentru realizarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Periam. De asemenea, Direcția de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului are, în acest an, un buget de 161,5 milioane de lei, din care aproape jumătate, adică 71,8 milioane, reprezintă plata drepturilor persoanelor cu handicap.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor