Timisorenii sunt civilizati sau Politia Locala nu vede? Putine amenzi pentru cei care nu strang dupa caini pe strada

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
13Comentarii
Timisorenii sunt civilizati sau Politia Locala nu vede? Putine amenzi pentru cei care nu strang dupa caini pe strada
© TION: Timisorenii sunt civilizati sau Politia Locala nu vede? Putine amenzi pentru cei care nu strang dupa caini pe strada
Timișorenii care ies cu animalele de companie la plimbare și nu adună excrementele lăsate de câini pe domeniul public riscă sancțiuni drastice. Poliția Locală a dat… zece amenzi pe tot parcursul anului 2015.

Fie timișorenii sunt civilizați, fie polițiștii locali nu s-au preocupat de… cât de curat este domeniul public. Potrivit unei statistici făcută de Direcția Poliției Locale Timișoara la solicitarea Tion.ro, din 1 ianuarie 2015 și până la sfârșitul lunii ianuarie 2016, un număr de zece amenzi au fost date stăpânilor de animale care nu curăță resturile lăsate de câini de pe stradă.

„Poliția Locală Timișoara a aplicat de la 1 ianuarie 2015 până în prezent un număr de 133 sancțiuni contravenționale conform art. 21 din HCL 371/2007 care reglementează deținerea animalelor de companie pe raza municipiului Timișoara. Un număr de 10 dintre acestea sunt pentru necurățarea dejecțiilor fiziologice de pe domeniul public provenite de la animale, cu ocazia plimbării acestora, inclusiv în locurile de recreere special amenajate pentru câini. Valoarea sancțiunilor este de 3.000 de lei”, a transmis, pentru Tion.ro, Biroul Comunicare din cadrul Poliției Locale.

Stăpânii de animale de companie din Timișoara sunt obligați să respecte câteva reguli, impuse printr-o hotărâre de consiliu încă din anul 2007.

Așadar, ei sunt obligați să aibă carnet de sănătate pentru animale, dar și vaccinări și deparazitări la zi, nu au voie să dețină mai mult de două animale de companie – câini, pisici – într-un apartament, nu au voie să lase câinii liberi în curțile comune și trebuie să aibă acord scris și ștampilat de la asociația de proprietari – semnat de majoritatea locatarilor – pentru a deține un animal de companie.

Mai mult decât atât, este interzisă „plimbarea pe domeniul public – alei, trotuare sau în alte locuri decât cele special amenajate – a câinilor și altor animale de companie, fără ca proprietarii acestora să dispună de materiale necesare pentru curățarea locului și evacuarea dejecțiilor fiziologice. Prin materialele necesare păstrării curățeniei se înțelege fie ca proprietarul să aibă asupra sa mătură, făraș, pungă de unică folosință, fie pungă și mănuși de unică folosință”.

În plus, câinii nu pot fi plimbați fără lesă, iar cei din categoria câinilor agresivi nu pot fi plimbați fără botniță. Stăpânii trebuie să aibă la ei, pe timpul plimbării, actul de identitate și carnetul de sănătate al animalului de companie. Amenzile sunt de până la 2.000 de lei, în funcție de regula încălcată de cei care dețin animale.



13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor