Timisorenii sunt asteptati sa descopere instalatia Baraka, la mansarda Bastionului Theresia

De Marcel Hoster
Timisorenii sunt asteptati sa descopere instalatia Baraka, la mansarda Bastionului Theresia
© Foto: Tion
Spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional al Banatului de la Bastionul Theresia îi aşteaptă pe timişoreni, de vineri, să ia parte la o experienţă culturală inedită. Vedeta expoziţiei va fi instalaţia Baraka, lungă de 70 de metri.

La invitația Muzeului Național al Banatului și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, colectivul artistic Baraka, cunoscut deja publicului timișorean după intervențiile artistice în spațiul public din toamna anului trecut și din primăvara aceasta, expune în mansarda Bastionului Theresia, începând de vineri, 18 mai.

Vernisajul la care publicul timișorean e invitat începe la ora 19:00 și promite o serie de experiențe ieșite din comun, în spiritul creator al grupului. Vizitatorii sunt chemați să se întoarcă la originile rasei umane.

Instalația Baraka, dominanta expoziției, întinsă pe zeci de metri pătrați, alimentează unitatea artistică a evenimentului, o invitație la reflecție asupra unui anumit timp și spațiu, având drept centru de interes entitatea umană în raport cu natura și originea sa.

baraka

Baraka este un grup de artiști vizuali masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cei patru artiști, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu și Mihai Toth, au în CV expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina) și premii importante din partea Uniunii Artiștilor Plastici. Grupul va expune lucrarea ”Pământ și sânge”, o instalație care măsoară peste 70 de metri pătrați.

”Instalația creată de colectivul artistic Baraka transpune o încăpere, în cazul de față mansarda Bastionului Theresia, în propria viziune. Mirosul pământului e baza pe care, strat cu strat, se clădesc elementele care stimulează restul simțurilor. Ne întâlnim la granița dintre exprimarea simțurilor în stare brută și arta conceptuală”, arată Gabriela Robeci, curatorul evenimentului.

Pe simeze vor fi prezenţi şi alți patru (și mai) tineri artiști, preocupați fiind nu doar de o colaborare cu tinerii, dar și de susținerea noii generații de artiști și crearea unui context de expunere menit să îi confere acesteia libertatea de exprimare artistică.

Prevernisajul Baraka / BK Squad// este o intervenție artistică ce anticipează evenimentul programat în luna octombrie a acestui an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor