Timisoara va avea un centru de mediere a litigiilor comerciale

De M. Hoster
Timisoara va avea un centru de mediere a litigiilor comerciale
Timisoara va avea un centru de mediere a litigiilor comerciale
Neînţelegerile dintre partenerii de afaceri vor putea fi acum mult mai uşor rezolvate. Pe lângă Camera de Comerţ Timiş va funcţiona un Centru de Mediere a Litigiilor. Noua structură a fost înfiinţată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Mediatorilor din România şi Asociaţia Mediatorilor Timiş.

Problemele apărute în derularea contractelor sau parteneriatelor dintre doi parteneri de afaceri vor putea acum fi rezolvate mult mai rapid. Părţile aflate în conflict vor putea evita un proces lung în justiţie sau apelarea la Curtea de Arbitraj Comercial, prin apelarea noii structuri în care disputa va fi mediată de personal specializat. Desigur, părţile implicate trebuie să fie de acord cu această procedură.

Centrul de Mediere a Litigiilor este o structură fără personalitate juridică a CCIA Timiş, înfiinţat în baza art. 4 din Legea nr.335 / 2007 a camerelor de comerţ din România şi a art. 22 din Legea nr.192 /2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu respectarea Codului de etică şi deontologie profesională al mediatorilor autorizaţi şi a normelor europene referitoare la mediere.

Centrul de Mediere al Litigiilor va funcţiona în structura CCIA Timiş, la sediul din Piaţa Victoriei nr.3.

Activitatea Centrului de Mediere a Litigiilor este susţinută de un parteneriat încheiat între CCIA Timiş, Uniunea Naţională a Mediatorilor din România şi Asociaţia Mediatorilor Timiş.

„Camera de Comerţ Timiş este o entitate care sprijină mediul de afaceri, iar medierea reprezintă o modalitate de a ajuta oamenii de afaceri prin soluţionarea mult mai rapidă a unui conflict sau a unui litigiu. Fie că este vorba de proprietăţi, bani sau de orice altă speţă comercială, medierea vine ca o soluţie alternativă la instanţa de judecată şi la Curtea de Arbitraj Comercial, fiind o cale foarte simplă, rapidă şi discretă prin care părţile ajung la o înţelegere”, declara Menuţa Iovescu, director general al CCIAT.

Pentru a face cunoscută această alternativă de soluţionare a litigiilor, CCIA Timiş a organizat, în aceşti doi ani, mai multe seminarii pe tema medierii, consultări cu firmele cât şi cursuri de formare a mediatorilor. Acum rămâne ca şi părţile aflate în conflict să accepte această modalitate de rezolvare a problemelor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor