Timisoara, tot fara dezinsectie, desi Deraton a castigat contractul. Licitatia a fost contestata din nou

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Timisoara, tot fara dezinsectie, desi Deraton a castigat contractul. Licitatia a fost contestata din nou
© Tion: Timisoara, tot fara dezinsectie
În Banat au fost confirmate două cazuri de infecție cu virusul West Nile, iar la Timișoara încă nu se stropește împotriva țânțarilor, deși primarul Nicolae Robu a anunțat în urmă cu aproape trei săptămâni firma câștigătoare a licitației. S-a ajuns la asta din cauza unei contestații depusă de aceeași firmă care a anulat licitația veche.

Primarul Timișoarei anunța în 25 septembrie că Timișoara are în sfârșit dezinsecție. Noul contract era estimat la aproape 10 milioane de euro, dar a fost câștigat cu 2,3 milioane de euro. Acest lucru nu înseamnă, însă, că serviciile oferite vor fi de o proastă calitate, ne asigura Nicolae Robu.

„În sfârșit, licitația pentru dezinsecție, deratizare a ajuns la un bun sfârșit. Iată, după ani în care nu am putut face dezinsecția, deratizarea cum trebuie, acum am reușit să o ducem la bun sfârșit. Firma Deraton SRL a avut o ofertă în valoare de 9.151.115,60 lei fără TVA, în condițiile în care valoarea plafon, estimată totală, a fost de 38.675.892,52 lei fără TVA. S-a cerut asumarea a tot ce scrie în caietul de sarcini la extrem preț extrem de convenabil. Contractul este unul pe patru ani, așa cum ne-am dorit să avem de mult timp, de la expirarea contractului precedent”, a anunțat Robu în urmă cu aproape trei săptămâni.

Deraton ar trebui să primească 10.889.826 lei cu tot cu TVA pentru a se ocupa de acest serviciu în următorii patru ani, în condițiile în care contractul era estimat la 46.024.125 lei cu tot cu TVA.

Tocmai oferta depusă de Deraton a blocat iarăși acest serviciu. Sursele noastre ne spun că aceeași firmă care a contestat licitația trecută și a obligat primăria să reia procedura a depus acum o contestație, acuzând o ofertă prea mică depusă de Deraton.

„Contractul nu a fost semnat pentru că s-a depus contestație, acum așteptăm răspuns. Nu știu ce au contestat, așteptăm soluționarea de la CNSC. În mod normal, ar trebui să vină rapid, zic eu, nu cred că este ceva atât de complicat încât să necesite timp de deliberare. Având în vedere sezonul, nu mai suntem chiar așa presați. Bine ar fi fost să prindem vara, să putem să stropim”, a explicat Robu pentru tion.ro.

Funcționarii din primărie au trimis încă din primele zile din octombrie clarificările către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și acum așteaptă un răspuns pentru a putea semna contractul sau, dacă este cazul, să reia procedura. CNSC ar putea decide să scoată din joc firma Deraton și ar putea obliga primăria să continue licitația cu celelalte două firme care și-au depus oferta.

În timp ce primăria așteaptă răspunsul CNSC, virusul West Nile, transmis de țânțari, a fost confirmat la două cazuri suspectate de infecție, în Caraș-Severin: o femeie de 69 de ani din Bozovici și o alta de 80 de ani din Caransebeș. Pacientele sunt externate.

Istoria zbuciumată a contractului de dezinsecție și deratizare a Timișoarei a început în toamna anului 2013, când vechiul contract, încheiat tot cu Deraton, a expirat, iar primăria a scos din nou acest serviciu la licitație. Doar firma Romprest Servicii S.A. a participat, însă a fost descalificată pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. Reprezentanții firmei amintite nu s-au dat bătuți și au acționat Primăria Timișoara în judecată.

Au urmat patru ani în care nimic nu s-a mișcat, municipalitatea așteptând finalul procesului. Cu excepția unei perioade scurte, în 2016, când în Timișoara s-a făcut dezinsecție în regim de forță majoră, deoarece exista amenințarea virusului Zika. Din vara lui 2017, reprezentanții primăriei au semnat un contract cu firma Deraton, care a putut face dezinsecție și deratizare în oraș timp de șase luni, cu 182.000 de lei. Contractul cu Deraton a expirat, însă, în 24 februarie 2018. În această vară, PMT a mai încheiat un contract provizoriu, cu firma arădeană Medinet Hygiene Consulting, care a expirat deja.

În 31 octombrie 2017, primarul Timișoarei se lăuda că municipalitatea a câștigat definitiv procesul cu firma Romprest. A fost nevoie de șase luni pentru ca funcționarii primăriei să poată da drumul unei noi licitații. Prima licitație a fost contestată însă, iar municipalitatea a fost obligată să o reia de la zero.

Articole pe aceeași temă:

Deraton va face dezinsecție și deratizare în Timișoara, în următorii patru ani, după ce a câștigat licitația primăriei. Firma din Timișoara s-a angajat că se ocupă de acest serviciu cu mai puțin de un sfert din suma estimată de specialiști pentru licitație, 10,8 milioane de lei cu tot cu TVA. Oficia...
Mai mulți oameni au murit din cauza West Nile în România, în timp ce peste o sută de persoane au făcut meningită de la virusul transportat de insecte, iar Timișoara e tot fără dezinsecție. Țânțarii tigru ar fi ajuns în localitățile de lângă oraș, se plâng oamenii pe rețelele de socializare.Primăria ...
În timp ce în România s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul West Nile transmis de țânțari, la Timișoara s-a stropit pentru ultima dată împotriva insectelor în baza contractului aflat în vigoare. Licitația organizată de primărie va avea în curând câștigător.Trei firme s-au înscris. Un băr...
Trei firme au depus oferte pentru realizarea dezinsecției și deratizării în Timișoara în următorii patru ani, valoarea totală a contractului fiind de aproape 10 milioane de euro. Primăria Timișoara se chinuie de mai mulți ani să găsească o firmă care să se ocupe de dezinsecția și deratizarea în o...
Dezinsecție cu ghinion la Timișoara! Și licitația organizată anul acesta de primărie a fost contestată. Culmea, de o firmă care vine din alt oraș. Reprezentanții primăriei spun însă că se stropește în continuare împotriva țânțarilor și a musculițelor din oraș, dar nu-și explică invazia de musculițe....11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor