Timisoara Saracens castiga meciul de debut, cu Steaua, dupa un joc chinuit

De M. Hoster
Timisoara Saracens castiga meciul de debut, cu Steaua, dupa un joc chinuit
© TION: Timisoara Saracens castiga meciul de debut, cu Steaua, dupa un joc chinuit
Debutul timişorenilor de la Saracens RCM în noul sezon al Super Ligii de rugby nu a fost deloc unul uşor. Echipa a câştigat meciul de pe Dan Păltinişanu, cu Steaua Bucureşti, dar a fost o victorie chinuită, scor 30 – 28.


Gazdele porneau cu statut clar de favorită, dar scorul final şi jocul au fost la un pas de a răsturna această situaţie. Echipa lui Sosene Anesi a fost extrem de aproape de a fi învinsă de stelişti.

Primul eseu a fost marcat de timişoreni, prin Moala Viliami, urmând şi transformarea lui Calafeteanu. Steliştii au egalat, tot printr-un eseu, marca Baraulea, iar Dubravă a transformat.

Saracens Timişoara a primit o lovitură de pedeapsă de care a profitat Calafeteanu. Conache a mai reuşit un eseu, iar scorul a ajuns la 17 -7. Din nou, Steaua a revenit şi eseul bucureştenilor a venit ca şi o consecinţă a jocului agresiv al acestora. A înscris prin Tupou, dar fără transformarea aferentă, care a fost ratată de acelaşi Dumbravă. Tot el a fost precis la două lovituri de pedeapsă şi oaspeţii au trecut, în premieră, în avantaj. A fost la pauză 18 – 17 pentru stelişti.

Gazdele au trecut din nou în avantaj printr-un eseu al lui Căpăţină, imediat după pauză, la o grămadă ordonată. Dacă transformarea timişorenilor a fost ratată, transformerul bucureştenilor, Dumbravă, a înscris o altă lovitură de pedeapsă, pentru 22 – 21. Mototolea i-a adus pe bucureşteni din nou în avantaj.

Doar schimbările lui Anesi au readus Timişoara pe linia de plutire. Mureşan a fost primul care s-a dovedit a fi schimbare inspirată, el reuşind un eseu pentru 27 – 28.
Un alt „noroc” al Saracens a fost eliminarea lui Tupou. Conache a avut o lovitură de pedeapsă reuşită. Chiar dacă jocul a fost destul de plin de tensiune, Timişoara a reuşit să câştige şi să-şi asigure primul succes din campionat, scor 30 – 28.

Timișoara Saracens: 1. Țăruș, 2. Căpățână, 3. Manasa, 4. Lazăr, 5. Drenceanu, 6. Morrison, 7. Ianuș, 8. Burcea, 9. Calafeteanu, 10. Rose, 11 Moala, 12. Kinikinilau, 13. Umaga, 14. Shennan, 15. Conache. Au mai intrat: 16. Gorcioaia, 17. Militaru, 18. Mariș, 19. Mureșan, 20. Nabalei, 21. O’Donnell, 22. Sefanaia, 23. Zaharia.

Steaua București: 1. Baraulea. 2. Cornei, 3. Neacșu Costin, 4 Grigore, 5. Neacșu Petre, 6. Ravulo, 7. Mototolea, 8. Vueti, 9. Diaconescu, 10. Dumbrava, 11. Pascu, 12. Filip, 13. Dascălu, 14. Tupou, 15. Niacșu. Au mai intrat: 16. Orghianu, 17. Buzea, 18. Naitoko, 19. Manu, 20. Moa, 21. Ranuku, 22. Dumitru, 23. Golubenco.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !