Timisoara fara gunoaie – zona Dacia sub imperiul gunoaielor

De Valentin Rusu
6Comentarii
Timisoara fara gunoaie – zona Dacia sub imperiul gunoaielor
© TION - Poza trimisa de cititor
Punctul termic de pe strada Dropiei din Timişoara este… „încins” de gunoaie. Clădirea, situată în mijlocul blocurilor, este înconjurată de gunoaie, care formează un şanţ de apărare. Pe acolo nu se trece! E gunoi şi miroase… în niciun caz a trandafiri… Un cititor care ne-a semnalat astfel de probleme în zona Dacia ne-a trimis chiar şi o hartă, pentru ca cei care ar trebui să se ocupe de adunatul deşeurilor să ştie exact unde să ajungă.

Locuitorii din zona Dacia s-au cam săturat să vadă punctul termic de pe strada Dropiei înconjurat de tot felul de gunoaie. PET-uri, pantofi, perne, pături, televizoare vechi cu tubul catodic la vedere şi te mai miri ce există acolo, în acel morman de gunoaie care li se prezintă locuitorilor acestei străzi atunci când scot capul pe geam. E un peisaj dezolant şi urât mirositor.

Gunoaiele împodobesc punctul termic aflat în zonă, la baza lui, mai ceva ca pe un brad de Crăciun în plină sărbătoare. Oricum, gunoaiele “dorm” liniştite acolo, pentru că se vede că nimeni nu le deranjează. Ba din contră, par să se înmulţească pe zi ce trece, chiar dacă… nu e greu de ajuns la ele – intraţi în zona Dacia de pe Gheorghe Lazăr (colţul cu florăria), o luaţi la stânga spre Labirint, apoi dreapta, sunteţi pe strada Labirint, apoi iar dreapta pe Dropiei. Imediat vine un intrând şi acolo sunteţi în imperiul gunoaielor, străjuit de blocuri gri.

O altă situaţie de acest gen, în aceeaşi zonă, ne-a fost sesizată, zilele trecute, şi de un cititor, care ne-a trimis pe adresa redacţiei câteva imagini cu o rampă clandestină de deşeuri şi o hartă cu locul în care se află gunoaiele, pentru ca angajaţii de la salubrizare să ştie cum să ajungă la ele… În fotografii se pot observa de la anvelope până la fotolii aruncate pe aşa-zisul spaţiu verde.

Dacă şi dumneavoastră vedeţi astfel de peisaje de pe geamul de la birou, le vedeţi pe stradă, în faţa sau în spatele blocului, sau oriunde altundeva, fotografiaţi-le şi trimiteţi-ne pozele pe adresa redactie@tion.ro sau pe Twitter, folosind hashtag-ul #timisoarafaragunoaie. Noi le vom arăta tuturor şi împreună suntem siguri că vom reuşi să facem o Timişoară fără gunoaie.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor