Termosemineul – vatra locuintelor moderne din viitor!

Termosemineul – vatra locuintelor moderne din viitor!
© foto: Selmark/Qmag
ADVERTORIAL. De-a lungul existenței sale, șemineul s-a remarcat nu doar ca o sursă de generat căldură, ci și ca o formă de reunire a familiei. Evoluția sa se axează pe stilizarea acestei surse de obținut căldură unidirecțională (așa cum se întâmpla în camerele vechilor palate, castele sau reședințe de iarnă ale aristocraților) într-o formă de căldură mulți direcțională, datorită integrării într-un sistem de calorifere, răspândit în întreaga locuință.

Atunci când este vorba despre termoșemineu (pe https://www.qmag.ro/termoseminee sunt disponibile numeroase opțiuni de calitate superioară), omul modern îl privește ca pe o modalitate de a obține căldură, dar și de distracție și confort. Cele mai nou lansate modele sunt prevăzute cu geamuri foarte rezistente și care sunt transparente, lăsând la vedere focul care generează căldură, fără ca aceasta să afecteze pe cei care o observă.

Protejați de geamuri groase care rezistă cu succes temperaturilor de peste 700 °C, beneficiarii căldurii se bucură de o atmosferă plină de confort, așa cum se întâmpla și în urmă cu secole. Numai că astăzi, spre deosebire de perioada în care vatra era locul în care oamenii își depănau viața, în special în timpul iernii, omul modern o folosește doar ca pe o formă de relaxare. La fel ca atunci, și acum este foarte importantă calitatea materialelor din care este confecționat termoșemineul, pentru că acestea îi conferă un nivel ridicat de rezistență în timp.

În epoca modernă nu mai este folosit drept combustibil lemnul de foc, ci peleții, care sunt o sursă de obținere a căldurii mult mai eficientă și mai protectoare cu mediul înconjurător. Efectele termice sunt cu mult mai avantajoase în comparație cu cele oferite de combustibilul solid, iar în ceea ce privește protejarea naturii, faptul că noxele emise în procesul de ardere sunt nedăunătoare, constituie un beneficiu important pentru utilizatorii acestor dispozitive.

Varietatea modelelor, a design-urilor și a creșterii puterii de încălzire le permite utilizatorilor să se bucure de o vatră a casei cât se poate de modernă, elegantă, compactă și care utilizează un combustibil ecologic, economic și cu un nivel de ardere foarte ridicat. Pe Qmag.ro sunt disponibile multiple variante de termoșemineu, care utilizează în procesul de ardere și alte tipuri de combustibil, precum lemnul de foc, energia electrică sau biomasa.

Depinde de fiecare dintre beneficiari și de alegerea pe care aceștia o fac pentru ca viitorul lor sistem de încălzire să fie o sursă de căldură și de generare apă caldă cât mai ecologică. Ușor de integrat în sisteme cu panouri solare sau eoliene, termoșemineele sunt o alternativă eficientă pentru ca orice locuință să devină un loc de care să se bucure întreaga familie!

(89672)
Regulament de plasare a anunturilor