Terenurile de sport ale scolilor vor fi deschise pentru toata lumea la Timisoara

De A. Strugariu​
6Comentarii
Terenurile de sport ale scolilor vor fi deschise pentru toata lumea la Timisoara
© TION:Terenurile de sport ale scolilor vor fi deschise pentru toata lumea la Timisoara
Conducerea Primăriei Timişoara cere directorilor de şcoli să permită accesul liber, pentru toată lumea, nu doar pentru elevi, pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ. Primarul Nicolae Robu le-a trimis o adresă în acest sens tuturor directorilor de şcoli din oraş. A solicitat ca terenurile să fie deschise pentru toţi timişorenii după terminarea cursurilor, cu începere de la 1 iulie.

Oficialii Primăriei Timişoara au promis realizarea de terenuri de sport în cartierele urbei, vorbeau despre baze polisportive, au cerut chiar şi sprijin din partea firmelor private pentru asta, dar până acum nu s-a materializat nimic.

În aceste condiţii, mai-marilor din primărie le-a venit o altă idee: să se permită accesul liber pentru toată lumea pe terenurile de sport care există în incinta şcolilor.
Primarul Nicolae Robu le-a trimis o adresă în acest sens tuturor directorilor de şcoli. Iar edilul-şef le-a transmis tuturor… ce a decis.

„Vă aduc la cunoştinţă că, în ultimele săptămâni, am avut mai multe întâlniri directe cu tinerii municipiului nostru, organizate în cartiere, şi în cadrul lor tinerii au solicitat să poată avea acces la terenurile de sport din incinta unităţilor şcolare, de cele mai multe ori acestea fiind singurele existente în cartierul lor. Sunt convins că, educatori fiind, împărtăşiţi aceeaşi opinie cu mine în privinţa importanţei sportului pentru copii şi tineri de diverse vârste – în primul rând -, dar, în definitiv, pentru oricine. Iată de ce am decis ca începând din data de 1 iulie 2015 toate terenurile de sport ale unităţilor şcolare ale municipiului Timişoara să aibă acces liber pentru orice persoane doritoare să practice sportul după terminarea orelor şi până la lăsarea întunericului”, i-a înştiinţat Robu pe conducătorii unităţilor de învăţământ.

Reprezentanţii municipalităţii s-au angajat să asigure întreţinerea terenurilor de sport, care ar urma să rămână nesupravegheate după cursuri.

„Menţionăm că PMT îşi asumă să asigure întreţinerea în bune condiţii a acestor terenuri, chiar de aşteptat fiind ca, printr-o utilizare mai intensivă şi nesupravegheată, gradul de uzură a lor să fie sensibil mai ridicat ca până acum. Vă rog să puneţi în practică decizia de mai sus şi să nu ezitaţi să îmi aduceţi la cunoştinţă nevoile şcolii pe care o conduceţi, cu încrederea că veţi găsi din partea mea tot suportul pe care PMT îl poate acorda”, le-a mai transmis primarul directorilor de şcoli.

 



6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor