Targul Liceelor Timisene. Elevii de gimnaziu sunt asteptati sa decida la ce scoala vor invata din clasa a IX-a

De Adrian Panduru
1Comentariu
Targul Liceelor Timisene. Elevii de gimnaziu sunt asteptati sa decida la ce scoala vor invata din clasa a IX-a
© Foto: Tion
Elevii de clasa a VIII-a, dar și cei mai mici, împreună cu părinții, sunt invitați la Târgul Liceelor Timișene. Târgul ofertelor educaționale a ajuns la cea de-a XVII-a ediție, iar aici elevii de gimnaziu pot decide la ce liceu vor merge din clasa a IX-a. Trebuie doar ca media să fie una care să le garanteze accesul pe porțile acelui liceu.

„Târgul Liceelor Timişene – Târg al ofertelor educaţionale” îi așteaptă în special pe elevii de clasa a VII-a și a VIII-a și pe părinții lor. Liceele şi colegiile din judeţul Timiş îşi vor prezenta oferta educaţională.

Evenimentul va avea loc marți, 15 mai, la Restaurantul Universitar Politehnica (Aleea Studenților Timișoara, la intersecția cu Aleea F.C.Ripensia, în Complexul Studențesc, etajul 1), între orele 11 și 17.

Fiecare colegiu sau liceu participant va avea un stand expoziţional reprezentativ, unde se vor prezenta: informaţii cu privire la oferta educaţională proprie (numărul de clase, profilul, calificarea obţinută după absolvire etc.), resursele umane şi materiale ale instituţiei de învăţământ, produsele specifice activităţilor derulate cu elevii. Vor participa, pe lângă școli, organizatori, parteneri și alte instituții reprezentative pentru educație, colaboratori ai organizatorilor: Consiliul Județean al Elevilor, Inspectoratul de Poliție Judeţean Timiș (Compartimentul de Prevenire), Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, etc.

În intervalul 12:00 – 15:00 se va organiza concursul de prezentare a ofertei educaționale (prin discuţii ale juriului cu elevii reprezentanţi ai fiecărui liceu/colegiu participant cu stand la eveniment, prin feedbackul oferit de elevii vizitatori în chestionarele aplicate, prin aprecierea de către membrii juriului a modalităţii de prezentare a ofertei educaţionale). Premierea va avea loc la ora 15:30.

„Acest târg se doreşte a fi un loc, într-o ambianţă plăcută, unde elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a să-şi poată forma o imagine mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ, putând cere informaţii direct de la sursă, adică de la elevii şi profesorii liceelor/colegiilor existente. Astfel, au o şansă mai mare de a decide corect, prin punerea în acord a nevoilor şi particularităţilor fiecăruia cu oferta educaţională a liceelor/colegiilor”, transmit organizatorii târgului.

Organizatorii târgului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş, iar parteneri: Consiliul Judeţean Timiş – cofinanţatorul evenimentului, Universitatea Politehnica Timişoara și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor