Targul de Paste se tine pe strada Marasesti

Reactualizat la:
Targul de Paste se tine pe strada Marasesti
Anul acesta, la Timişoara nu vor mai fi căsuţe în Piaţa Victoriei în cadrul Târgului de Paşte organizat de primărie. Autorităţile locale au decis să mute aceste activităţi comerciale pe strada Mărăşeşti. Consiliul Local Timişoara a aprobat recent şi un Regulament pentru organizarea Târgului de Paşte.

Cea de VI-a ediţie a Târgului de Paşte va fi organizată de Primăria Timişoara, împreună cu Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 19 aprilie – 7 mai 2013. Comercianţii îşi vor putea comercializa marfa în 30 de căsuţe, care vor fi amplasate pe strada Mărăşeşti.

„Vom avea aproximativ 30 de căsuţe, cinci dintre ele vor fi cu colaci secuieşti. Anul acesta se organizează doar pe strada Mărăşesti, ca să descongestionăm Piaţa Victoriei pentru alte activităţi”, a explicat Alina Pintilie, şefa Direcţiei de Comunicare a Primăriei Timişoara.

Vor fi căsuţe standard, 3×2 metri, pentru care se va plăti 1.000 de lei pentru comercializarea produselor nealimentare de sezon specifice sărbătorilor, 1.500 de lei în cazul în care se doreşte vânzarea de produse alimentare şi băuturi, respectiv 2.000 de lei pentru comercializarea produselor de patiserie de tip colac secuiesc, au stabilit reprezentanţii administraţiei locale. Se va merge pe selecţie de dosare, dar în cazul în care doi sau mai mulţi agenţi economici doresc acelaşi amplasament departajarea se va face în funcţie de suma cu care ei se vor angaja să contribuie, suplimentar, la bugetul local, prin sponsorizare, la constituirea unui fond pentru premierea elevilor şi studenţilor eminenţi, a artiştilor şi sportivilor de performanţă, spun oficialii municipalităţii.

Agenţii economici vor fi obligaţi să se încadreze în orarul de funcţionare 8.00-23.00 şi să facă aprovizionarea dimineaţa, în intervalul orar 6.00.8.00, potrivit Regulamentului privind organizarea Târgului de Paşte aprobat recent în consiliul local.

Cei care doresc să-şi vândă marfa în cadrul târgului ce va fi deschis în zona centrală a Timişoarei trebuie să obţină un aviz de la primărie pentru desfăşurarea de activităţi de comerţ stradal, document eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, pe lângă avizele necesare de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în cazul celor care vor să vândă produse agroalimentare. Preţurile produselor trebuie afişate în mod lizibil în moneda naţională şi în limba română.

Copiii vor putea vizita cu ocazia Târgului de Paşte din zona centrală a oraşului, la fel ca în alţi ani, Atelierul Iepuraşului, unde vor fi organizate diverse activităţi pentru ei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor