Targul Angajatori de Top a adunat la Centrul Regional de Afaceri sute de tineri interesati de un loc de munca

De M. Hoster
Targul Angajatori de Top a adunat la Centrul Regional de Afaceri sute de tineri interesati de un loc de munca
© TION - Targul Angajatori de Top a adunat la Centrul Regional de Afaceri sute de tineri interesati de un loc de munca
Mulţi tineri plini de viaţă şi de speranţe, ţinute mai mult sau mai puţin business-casual, dorinţe mari de la angajatori şi oferte câteodată nesatisfăcătoare din partea viitorilor angajaţi, acestea au alcătuit peisajul unuia dintre cele mai puternice târguri de slujbe organizat la Timişoara, Angajatori de Top.


Vineri a debutat la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri, ediţia a patra a târgului de locuri de muncă Angajatori de Top. Peste 40 de firme cu nume cu greutate au venit să caute mai ales tinere talente pentru a le oferi acestora slujba mult visată, cel puţin pentru această etapă a vieţii. Cât de mult cererea şi oferta s-au întâlnit cu adevărat e greu de stabilit deocamdată. Aproape în întregime ofertele prezentate pentru angajare au fost lansate de firme din domeniul tehnologiei informaţiei (majoritatea) şi producători de piese auto – automotive. Deci, e clar că politehniştii au avut prioritate.

Tinerii, studenţi sau absolvenţi, oameni fără experienţă sau cu vechime puţină, au fost principalul target al angajatorilor. Din discuţiile avute cu câţiva participanţi, dar şi în standuri, am reuşit să aflăm că majoritatea cererilor au fost lansate de către cei fără experienţă în câmpul muncii.

„Peste 80% dintre CV-urile depuse vin de la oameni fără vechime. Chiar şi aşa, pretenţiile lor sunt ridicate, peste ceea ce se oferă unei asemenea categorii”, am aflat de la reprezentantul uneia dintre companiile prezente.

Această situaţie se poate descoperi şi din discuţia purtată cu solicitanţii de slujbe.

„Am venit aici pentru că am crezut că chiar se caută oameni fără experienţă. Am depus mai multe CV-uri, nu ştiu ce să zic… Unii au întrebat de pretenţiile noastre, nu cred că pot lucra pe un salariu prea mic, e totuşi o slujbă pentru studii superioare”, am aflat de la Andrei, absolvent de Politehnică, prezent la standul unui producător de aparatură de comunicaţii.

Sistemul de discuţie al târgului a fost unul inteligent. Solicitanţii au intrat pe site-ul târgului, au introdus un CV şi l-au printat, acesta având şi un cod de bare imprimat. Cu acest CV ei s-au prezentat la standurile companiilor, iar reprezentanţii acestora le-au scanat cu un cititor de coduri de bare, ceea ce le-a oferit instant informaţii despre candidat.

Printre cei prezenţi la eveniment au fost şi oameni care nu mai sunt studenţi. Mai ruşinoşi decât concurenţii lor mai tineri, aceştia nu au plecat cu prea multe speranţe.

„Am încercat mai mult să văd care e oferta. Nu prea cred că mi se potriveşte, se caută mai mult tineri”, am aflat de la una dintre candidatele aflate la vârsta a doua, în căutarea unui loc de muncă, Maria.

Târgul continuă şi sâmbătă, în aceeaşi locaţie.

Articole pe aceeași temă:

Studenti, absolventi, oameni cu experienta, cu totii sunt asteptati la Angajatori de Top

Se fac ultimele pregatiri pentru targul Angajatori de Top

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor