Targ de locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile, la Timisoara

De Marcel Hoster
Targ de locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile, la Timisoara
© Targ de locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile, la Timisoara (foto: arhiva)
La Timişoara va ave aloc în această lună o acţiune mai specială, dedicată pieţei muncii. Este vorba despre un târg de joburi sociale, destinat persoanelor care provin din grupuri vulnerabile, iar angajatori vor fi 10 firme sociale.

Evenimentul se adresează persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile: persoane din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane provenind din sistemul instituționalizat de protecție a copilului, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, care locuiesc în comunităţi izolate, care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă.

În cadrul târgului vor participa reprezentanți a zece Structuri ale Economiei Sociale locale (SES-uri) din Regiunea Vest care își vor prezenta ofertele de locuri de muncă disponibile. Printre acestea se vor regăsi și cele trei SES-uri înființate și gestionate de CCIA Timiș.

Totodată, atât expozanții cât și vizitatorii aflați în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de pachetul de servicii gratuite de informare, consiliere și orientare profesională.

Târgul de job-uri sociale va avea loc în Salonul Parc al Hotelului Continental din Timişoara, marți, 25 august, între orele 10 şi 20. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în cadrul Proiectului „CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”, cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial. Acest proiect are ca obiectiv principal îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est, atât în economia socială cât și în economia formală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !