Syneto Romania: cand IT-ul se intalneste cu istoria

Reactualizat la:
Syneto Romania: cand IT-ul se intalneste cu istoria
© Syneto România: când IT-ul se întâlnește cu istoria
Cu toţii cunoaştem importanţa aspectelor legate de mediu la locul de muncă şi cât de mare este impactul locaţiei asupra productivităţii angajaţilor. Tocmai de aceea, găsirea unui spațiu potrivit și primitor este o provocare pentru multe companii.

Clădiri de birouri în Timișoara: spații noi și spații istorice

În Timișoara, în ultimii ani, a crescut semnificativ cererea pentru clădiri de birouri. Desigur, amplasarea acestora într-o zonă centrală şi uşor accesibilă reprezintă un avantaj. Cu toate acestea, construirea de clădiri de afaceri în zone centrale este dificilă, astfel că ideea de a renova clădirile istorice ale Timișoarei şi de a le folosi drept clădiri de afaceri este o iniţiativă ingenioasă care conferă o nouă funcţionalitate acestor construcții de mult uitate.

Un exemplu de astfel de spatiu de muncă prietenos este clădirea istorică numită de către timișoreni ”casa cu axul de fier”, clădire reabilitată și renovată în anul 2015, în prezent gazdă a centrului de afaceri ”Brătianu Real Estate”. Acest imobil găzduieşte peste 60 de angajaţi care îşi desfăşoară munca de zi cu zi într-un ambient inedit, care îmbină perfect influenţele istorice cu aspectul modern al clădirii.

File de istorie: despre ”casa cu axul de fier”

Această clădire istorică este marcată de binecunoscutul simbol amplasat în exteriorul clădirii – axul de fier. Legenda spune că acesta ar fi de fapt osia carului de luptă al lui Eugeniu de Savoya.

Prinţul Eugeniu de Savoya este cel care a eliberat Timişoara de sub ocupaţia otomană în anul 1716, după mai mult de 150 de ani de stăpânire. Clădirea în sine însă datează din prima parte a secolului al XIX-lea, fiind inaugurată la 27 octombrie 1839.

_dsc6595

Renovarea clădirii a fost un proces dificil, deoarece au intervenit o serie de probleme atât arhitecturale, cât şi de rezistenţă. În total, reabilitarea casei cu ax de fier a costat aproape 12 milioane de lei.

Sediul Syneto România: istorie și modernitate

Syneto este una dintre firmele care își desfășoară activitatea în această clădire şi care se bucură să îi susţină continuitatea istorică. Compania are birouri la două dintre etajele acestei clădiri. Amenajarea modernă este pusă în valoare de nota rustică dată de pereţii din cărămidă şi de pilonii din lemn.

Birourile au acces la lumină naturală prin pereţii din sticlă, amplasaţi în partea interioară a clădirii istorice. O altă componentă inedită a clădirii este reprezentată de scările spiralate din lemn, datând încă din 1839, care complimentează arhitectura iniţială a clădirii, printr-o lumină nouă.

_dsc6329

Echipa se bucură de această asociere de stiluri, atât pentru dotările tehnice ale locaţiei, cât şi pentru elementele estetice ale spațiului. Pentru membrii echipei Syneto, acest mediu reprezintă reţeta perfectă pentru un ambient productiv, alături de o echipă unită.

(998845)
Regulament de plasare a anunturilor