Succes la balul Rotary Cetate Timisoara. Continua programul de dotare a scolilor din mediul rural

De M. Hoster
4Comentarii
Succes la balul Rotary Cetate Timisoara. Continua programul de dotare a scolilor din mediul rural
Sâmbătă seara, Clubul Rotary Cetate Timişoara a organizat deja tradiţionalul bal anual. Rotarienii s-au simtit bine, dar au şi strâns bani pentru a continua acţiunea de binefacere demarată anul trecut, de dotare a mai multor şcoli din mediul rural timişean cu spaţii sanitare de calitate. Preşedintele în exerciţiu al Clubului, Ilie Truţ, spune că anul viitor se va reuşi dotarea cu toalete şi apă curentă a cel puţin şapte – opt noi şcoli de la sat.


Eveniment caritabil la Timişoara. Membrii şi invitaţii Clubului Rotary Cetate Timişoara au organizat o nouă ediţie a balului de caritate anual. Cei prezenţi s-au distrat, au asistat la o paradă a modei, unde modelele au fost chiar membrele şi soţiile membrilor clubului, au licitat pentru mai multe obiecte de artă, iar scopul principal al acţiunii a fost atins.

Rotarienii şi-au propus, pentru al doilea an consecutiv, să ajute învăţământul timişean, prin asigurarea pentru copiii din mediul rural a unor condiţii cel puţin decente, în cadrul şcolilor pe care le frecventează. Este vorba de dotarea acestora cu toalete de calitate, cu chiuvete şi cu apă curentă, toate acestea pentru a oferi condiţii sanitare de un standard superior, care să înlocuiască băile din scândură din spatele curţii cu toalete decente, dar şi pentru a educa noua generaţie de tineri să folosească şi să creadă că se poate să aibă asemenea condiţii la şcoală, dar şi acasă.

Ediţia din acest an a acţiunii mondene s-a desfăşurat sub numele de „Friendship and Charity Ball”, una în care componenta locală a vieţii sociale să fie mai bine pusă în evidenţă.
Ceea ce s-a şi întâmplat. Trei designeri timişoreni, Silivia Terziu, Mirela Stelea şi Rozalia Bot, au realizat fiecare câte o colecţie vestimentară. Piesele au fost iniţial parte a unui Fashion Show, unde modelele nu au fost tinere filiforme, obişnuite ale podiumului de prezentare, ci chiar membrele şi soţiile membrilor Rotary Cetate. Iar acestea s-au achitat cu brio de sarcini, fiind aplaudate de audienţă. Ulterior, rochiile au fost licitate, iar banii strânşi au fost puşi în puşculiţa pentru programul de dotare a şcolilor.

De asemenea, mai multe obiecte de artă, sculpturi, picturi şi bijuterii realizate de mai mulţi artişti timişoreni, au fost licitate tot pentru a se aduna o parte din banii necesari. Punctul final al licitaţiei a aparţinut vânzării a mai multor pălării realizate de un nume cunoscut din industria textilă bănăţeană, dar care, din păcate, a devenit istorie, Lux Periam, pictate de membrii Rotaract.

Organizatorii s-au declarat mulţumiţi de generozitatea membrilor organizaţiei. „Sunt sigur că în urma acesui bal şi a sprijinului primit din sponsorizări vom reuşi şi în acest an să dotăm încă şapte – opt şcoli de la sat cu toalete şi apă curentă”, ne-a declarat la finalul balului Ilie Truţ, preşedintele în exerciţiu al Rotary Club Cetate Timişoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor