Studentii timisoreni la drept, printre cei mai buni din Europa

De M. Hoster
Studentii timisoreni la drept, printre cei mai buni din Europa
© TION - Studentii timisoreni la drept, printre cei mai buni din Europa
Studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara au reprezentat cu succes instituţia şi oraşul la cel mai mare concurs internaţional în domeniul drepturilor omului. Viitorii avocaţi timişoreni nu au prins podiumul, dar au terminat concursul pe locul 4, într-o competiție la care au participat câteva dintre cele mai importante universităţi europene.


La finalul lunii februarie s-a desfășurat la Strasbourg (Franța) finala internațională a European Human Rights Moot Court Competition, un prestigios concurs științific studențesc organizat de către European Law Students’ Association (ELSA) International și Consiliul Europei. Dintr-un număr de aproximativ 160 de universități înscrise în concurs, s-au calificat în etapa finală a competiției 16 echipe, printre ele și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în finala internațională s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

În cadrul etapei finale, echipa Facultății de Drept a UVT a concurat cu studenți de la universități de prestigiu din alte 11 state europene: Austria, Croația, Elveția, Grecia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Rusia, Spania, Suedia și Turcia. Echipa UVT, compusă din studenții Astrid Bolea, Roxana Jinaru, Izabella Kadar și Paul Șuta, s-a calificat în semifinala competiției, după câștigarea meciurilor cu echipele universităților din Madrid și Uppsala, ocupând locul 4 în clasamentul final al concursului. Studenții au fost coordonați de prof. univ. dr. Valentin Constantin.

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor plângerilor individuale în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând drepturile minorităților sexuale și drepturile părintești. Concursul s-a desfășurat la Strasbourg, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !