Studentii din Timis vor colabora cu cei din Africa de Sud

De Valentin Rusu
Studentii din Timis vor colabora cu cei din Africa de Sud
© TION - Studentii din Timis vor colabora cu cei din Africa de Sud
Ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti se află într-o vizită în judeţul Timiş. Are multe proiecte, de la colaborarea în Sănătate până la cea din domeniul universitar şi chiar susţinerea urbei de pe Bega la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

„Sper că putem strânge relaţiile între Timişoara şi provinciile din Africa de Sud. Vrem să găsim în Africa de Sud un alt oraş sau provincie care să se înfrăţească cu oraşe din Timiş. Am constatat că sunt mai multe femei decât bărbaţi în Timişoara, ceea ce este invers faţă de Africa de Sud. Când am mers prin Piaţa Victoriei şi m-am uitat la flori, la oameni, am găsit un ritm diferit faţă de Bucureşti, unde este o grabă mai mare. Am aflat de la primar că oraşul vrea să fie recunoscut ca şi capitală culturală europeană. M-am oferit să fiu ambasador al acestui oraş pentru a-l ajuta să fie numărul 1″, a declarat Excelența Sa Tenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România.

În educaţie, cele două ţări ar putea să facă schimb de studenţi, elevi din Africa de Sud să studieze în România şi invers.

„Generaţiile tinere sunt importante, pentru că sunt viitorul lumii. Putem colabora în domeniul cercetării şi în schimburi de experienţă. Este un draft, un memorandum, între Departamentul Educaţiei din România şi cel din Africa. Sunt universităţi din Africa de Sud care au legături directe cu cele din România. E important schimbul de studenţi şi de experienţă. La noi se spune – Tu eşti pentru că eu sunt, eu sunt pentru că tu eşti. Altă colaborare pe care o putem face este cea din domeniul sănătăţii, mai ales sănătatea de urgenţă – România e avansată în acest domeniu”, a spus Tenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor