Studenții basarabeni, primii la vot, la secția din Timișoara. Își aleg parlamentarii și votează la referendum

De Adrian Panduru
Studenții basarabeni, primii la vot, la secția din Timișoara. Își aleg parlamentarii și votează la referendum
Primii studenți basarabeni au votat dis-de-dimineață la secția deschisă la Colegiul Național „Ion Vidu” din Timișoara. Tinerii și-au exprimat votul la alegerile parlamentare și la referendum.

Duminică, 24 februarie 2019, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare și referendum, iar o secție de votare este deschisă și la Liceul „Ion Vidu” din Timișoara.

„Ne-am hotărât cu cei din Asociație să mergem dis-de-dimineață la secția de vot astăzi ca să dăm un exemplu de atitudine civică pentru toți cetățenii moldoveni din Diaspora. Îndemnăm pe fiecare să își exercite dreptul constituțional și să iasă la vot. Acum este momentul în care decidem cum vrem să arate Republica Moldova pentru următorii patru ani”, a spus Răzvan Chirița, președinte Asociația pentru Români de Pretutindeni „Inițiativa”.

Pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în România vor fi deschise 12 secții de votare: două în București, iar celelalte, în zece alte orașe. La Timișoara este deschisă secția de votare: 50/69, de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”, pe strada Cluj nr. 12. Secția este deschisă între orele 7-21.

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, alegerile pentru legislativ au loc în baza sistemului de vot mixt. Pe lângă cele două buletine de vot pentru alegeri, alegătorii vor mai primi două buletine de vot pentru a participa și la Referendumul republican consultativ care se desfășoară în paralel cu alegerile parlamentare.

Întrebările la care vor răspunde alegătorii:

1. Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?
2. Sunteți pentru că poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?

Candidează la aceste alegeri reprezentanți de la Partidul Democrat din Moldova, Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul “Șor”, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Nostru, Partidul Național Liberal, Partidul Voința Poporului, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul “Democrația Acasă”, Mișcarea Profesioniștilor “Speranța-Надежда”, Partidul “Patria”, Partidul Verde Ecologist, Partidul Liberal. Aceasta este și ordinea pe buletinul de vot.

Alegătorii vor putea vota la oricare secție de votare deschisă în străinătate, în baza paşaportului biometric. Cetățenii Republicii Moldova pot verifica care sunt secțiile de votare din apropiere prin intermediul aplicației Diaspora.voteaza.md.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor