Strainii stiu sa faca bani buni cu terenul agricol din Timis

De M. Hoster
1Comentariu
Strainii stiu sa faca bani buni cu terenul agricol din Timis
© TION: Strainii stiu sa faca bani buni cu terenul agricol din Timis
Dacă fermierul mic român nu reușește să facă bani din terenul pe care îl are în proprietate, iată că o societate germană a ştiut să obţină un profit de peste 50 de procente doar din vânzarea terenului, fără a mai calcula profitul realizat din arendă, în numai doi ani. O companie germană a vândut 601 hectare de teren agricol deţinut la Foeni, cu un profit semnificativ.


Societatea germană Agrar Invest Romania AG, a anunţat vineri, printr-un comunicat emis de bursa de la Dusseldorf, acolo unde este cotată, că a cedat una dintre subsidiarele sale din România, societatea Zarand Estate SRL. Ce înseamnă aceasta pentru Timiş? Vânzarea a 601 hectare de teren deţinute de companie la Foeni, în Timiş, chiar lângă graniţa cu Serbia. Comunicatul nu anunţă valoarea tranzacţiei, dar arată că terenul a fost vândut cu un profit de peste 50% din valoarea de înregistrare a acelui teren.

Suprafaţa agricolă a fost cumpărată de germani în 2012, iar de atunci a fost arendată, aducând profituri bune din exploatare.

„Agrar Invest România AG a profitat acum de trendul favorabil al preţurilor terenurilor agricole din România şi a vândut Zarand Estate şi cele 601 hectare de teren cu profit, la sfârşitul lui 2014. Parcelele de teren vândute se află în afara zonei de bază unde Agrar Invest România AG este activă. Preţul de vânzare per hectar este mai mare cu 50% faţă de valoarea înregistrată în bilanţ”, se arată în comunicatul companiei.

Compania germană activează în domeniul culturilor organice, dar şi al terenurilor agricole şi industriale. Cu banii obţinuţi, nemţii vor construi un centru logistic, care va include un siloz, dar şi facilităţi de curăţare şi uscare a produselor agricole. Este vorba de cereale organice.

„Cumpărătorii de cereale organice vor să poată urmări marfa până la producător, iar conceptul de depozitare pentru cerealele organice este semnificativ diferit faţă de instalaţiile convenţionale”, se mai arată în anunţul companiei.

Noul centru logistic va fi construit în judeţul Arad, acolo unde compania deţine principalele terenuri aflate în exploatare. Tot acolo societatea germană doreşte să achiziţioneze noi parcele, pentru a putea deţine în proprietate suprafeţe de mari dimensiuni compacte, ceea ce va duce la creşterea valorii terenurilor.

Acest tip de afacere nu este ceva nou în Banat, cetăţeni străini au achiziţionat permanent suprafeţe mici de teren pentru a le „consolida” în loturi de mari dimensiuni, care se pretează pentru exploataţii agricole de mari dimensiuni, profitabile. Este vorba de mai mulţi cetăţeni şi firme italiene, dar şi din Germania, Franţa sau Danemarca.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor