Stoia il ataca pe Robu cu ACS Poli: Se comporta ca Berlusconi pe bani publici!

De A.S.
Reactualizat la:
16Comentarii
Stoia il ataca pe Robu cu ACS Poli: Se comporta ca Berlusconi pe bani publici!
Un nou episod în lupta declanşată la vârful Primăriei Timişoara, după ce primarul liberal Nicolae Robu a cerut PSD să-i retragă sprijinul viceprimarului Traian Stoia pentru că nu mai poate conlucra cu el. Stoia a răspuns, duminică, acuzelor lansate zilele trecute de Robu. „Așa cum el afirmă despre mine că lucrez la Bega Grup, și eu pot spune despre domnia sa că lucrează la Politehnică sau la ACS Poli Timișoara, unde se comportă ca Berlusconi pe bani publici”, afirmă viceprimarul.

Viceprimarul Traian Stoia a revenit, duminică, cu o serie de precizări, în urma declaraţiilor făcute de primarul Nicolae Robu la adresa sa. Robu afirmase că Stoia nu a făcut nimic bun de când este viceprimar, în afară de îndepărtarea unui număr important de aparate de aer condiţionat de pe faţadele clădirilor istorice şi că lucrează de fapt pentru Bega Grup, iar în primărie face doar conferințe de presă. Vicele PSD-ist îl contrazice.

„În urma somațiilor și notificărilor trimise, la 300 de clădiri – majoritatea monumente istorice sau clădiri din zona de protecție a acestora – au început reparații la acoperișuri, jgheaburi și burlane, amenajări care vor stopa deteriorarea clădirilor peste iarnă. La 11 clădiri a început refacerea fațadelor. Preocuparea mea pentru respectarea patrimoniului istoric al orașului înseamnă mai mult decât eliberarea clădirilor de aparate de aer condiționat, înseamnă punerea în aplicare a unei legi care poate să stopeze degradarea celui mai de preț bun pe care îl are acest oraș (…) Singurii pe care îi reprezint sunt timișorenii, cei care contribuie la bugetul pe care domnia sa îl gestionează prost și după bunul plac. Așa cum el afirmă despre mine că lucrez la Bega Grup, și eu pot spune despre domnia sa că lucrează la Politehnică sau la ACS Poli Timișoara, unde se comportă ca Berlusconi pe bani publici. Dl. primar se ocupă mai mult cu strângerea de bani pentru echipa de fotbal și neglijează partea de realizare a veniturilor pentru primărie”, declară Stoia.

Dacă primarul afirma că o altă ”realizare” a colegului său de alianţă a fost aceea că a reuşit să scadă veniturile municipalităţii, după ce a majorat chiriile pe spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, Stoia îi reaminteşte lui Robu că de încasări este răspunzător chiar el.
„Domnul primar s-a făcut singur ineficient pentru că a uitat că biroul de încasare venituri este în subordinea Direcției Fiscale, aflate sub directa sa coordonare (…) Îi amintesc domnului primar că, la venirea în primărie, i-am cerut schimbarea șefului serviciului de încasare venituri pentru nerecuperarea datoriilor firmelor care au administrat două cimitire și care au de dat la primărie peste 1 milion de euro (…) Am susținut de fiecare dată că respectivul serviciu este ineficient și trebuie desființat, lucru care nu s-a întâmplat pentru că decizia aparținea primarului Nicolae Robu și nu mie”, mai declară vicele PSD.

Stoia răspunde şi acuzelor venite din partea lui Robu legate de modul în care şi-a dobândit averea.
„Nici eu, nici familia mea, nu am beneficiat de retrocedări și nu am cumpărat nici un imobil de la Primăria Timișoara, niciodată ! Toți banii pe care i-am câștigat au fost din dividente rezultate dintr-un management eficient la societatea la care sunt acționar. Spre deosebire de “managementul eficient” care aduce pierderi însemnate la societățile primăriei pe care dl. Robu înțelege să-l încurajeze cu bani direcționați din bugetul local și din buzunarul timișorenilor”, mai afirmă viceprimarul, care îl somează pe primar „să se debaraseze de cei implicați direct sau prin familiile lor în retrocedări sau în cumpărarea unor clădiri de la primărie”. Stoia susţine că anchetele legate deposedarea patrimoniului Timişoarei prin falsuri și abuzuri au pornit, majoritatea, la insistenţele sale.
În cele din urmă, viceprimarul îl avertizează pe primar că îi va răspunde până când va dori să aibă o discuţie „ca de la bărbat la bărbat”.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor