Start la inscrieri in clasa pregatitoare. Parintii au venit de dimineata sa-si inscrie copiii in scolile din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Start la inscrieri in clasa pregatitoare. Parintii au venit de dimineata sa-si inscrie copiii in scolile din Timisoara
Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Prima zi a adus părinții de la ora 8 a dimineții la școli pentru a-și înscrie copilul în clasa zero.

Pentru anul școlar 2017-2018, în Timiș sunt propuse 268 de clase pregătitoare pentru 5.902 copii. Prima etapă de înscriere a început luni, 27 februarie, și se finalizează în 16 martie.

O școală unde „bătaia” pe locuri este mare este Colegiul Național Bănățean. La Colegiul Național Bănățean părinții au venit încă de la ora 8 la școală pentru a-și înscrie copiii. Înscrierile se fac atât la sediul școlilor cât și online.

La Colegiul Național Bănățean sunt trei clase pregătitoare de Română și una de Germană, fiecare cu câte 25 de copii.

„Noi am cerut 75 de locuri la Română și 25 la Germană. Cele 75 de română sunt cu circumscripție, iar cele de Germană fără. Pentru cele de germană se dă un test”, a spus directorul Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu.

În prima etapă sunt înscriși cu prioritate copiii care locuiesc în zonă (acolo unde școala are circumscripție), adică se află în circumscripția școlii, cel puțin la clasele de Română. Pentru a vedea de ce cricumscripție aparțineți puteți accesa acest link.

Anul trecut, la Colegiul Național Bănățean au fost propuse patru clase în prima etapă de înscriere, dar la final s-a ajuns la șapte clase pregătitoare.

O altă școală care este în topul preferințelor părinților este Liceul Pedagogic. Anul trecut, la înscrierea în clasa zero, respectiva școală a avut criterii de înscriere considerate discriminatorii de unii părinți, fapt reclamat la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, iar Inspectoratul Școlar Județean Timiș și școala au fost amendate de acest organism.

De data aceasta, Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu a mai avizat criteriile propuse de Liceul Pedagogic, preluate din criteriile generale ale metodologiei. Sunt șase criterii, printre care: elevul să aibă frați/surori în unitatea de învățământ, iar un alt criteriu este legat de locul de muncă al părinților sau al bunicilor, care trebuie să se afle în proximitatea școlii. De data aceasta, Liceul Pedagogic nu are circumscripție școlară, deci părinții își pot înscrie copiii în funcție de criteriile de admitere în clasa pregătitoare, nu în funcție de zona de domiciliu. Liceul Pedagogic are aprobate într-o primă etapă trei clase pregătitoare – 75 de locuri.

În clasa pregătitoare sunt înscriși toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv.

Printre unitățile de învățământ din Timișoara cu cel mai mare număr de clase aprobate se numără Școala nr. 7 din Timișoara, cu 7 clase pregătitoare (25 de copii într-o clasă), Școala Gimnazială nr. 30, cu 6 clase, sau Liceul Grigore Moisil, cu patru clase. Lista completă a claselor pregătitoare aprobate în Timiș o găsiți aici.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor